DANAS SJEDNICA

Vijeće ministara BiH o prilivu migranata i sprečavanju pranja novca

Ministri će, također, razmatrati prijedlog odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije 2024. - 2028.

Sjednica počinje u 11 sati. Fena

Z. K.

18.6.2024

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će danas 52. sjednicu, s početkom u 11 sati  u zgradi institucija Bosne i Hercegovinena, na kojoj će se naći brojna pitanja u okviru dnevnog reda koji je sadržan u 39 tačaka.  

Sigurnosna situacija

Vijeće ministara BiH danas bi trebalo da razmatra Informaciju o povećanom prilivu migranata i pogoršanju sigurnosne situacije u privremenim prihvatnim centrima, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Ministri će, također, razmatrati prijedlog odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije 2024. - 2028. i Akcijskog plana za provedbu Strategije za borbu protiv korupcije 2024. - 2028.

Osim toga, planirano je i glasanje o prijedlogu odluke o imenovanju Radne skupine za izradu Prijedloga pravilnika o provođenju Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti.

Na dnevnom redu će se naći i Nacrt sporazuma o zajmu (Projekt unapređenja geoprostorne infrastrukture i procjene vrijednosti nekretnina) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma te Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Italije o uzajamnom priznavanju u oblasti zamjene vozačkih dozvola.

Izvještaj o radu

Ministarstva i državne agencije izložit će svoje izvještaje o radu za 2023. godinu, a Ministarstvo vanjskih poslova BiH dat će informaciju o svojim višegodišnjim kapitalnim projektima.

Ministarstvo sigurnosti BiH predstavit će informaciju o aktivnostima ministarstva u prihvatu državljana Bosne i Hercegovine koji se vraćaju iz Savezne Republike Njemačke u Bosnu i Hercegovinu na osnovu Evropskog putnog lista za povratak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.