POMOĆ NARODU PALESTINE

Palestinska zajednica u BiH upozorava javnost na oglase koji nude uplatu kurbana za Gazu

Pozivamo sve da svaku pomoć za Gazu upućuju putem ovlaštenih i priznatih humanitarnih i vladinih institucija

Pojas Gaze. AP

FENA

6.6.2024

Udruženje Palestinska zajednica obavještava javnost u Bosni i Hercegovini da su se pojavili oglasi na društvenim mrežama koji nude uplatu kurbana za Pojas Gaze te da takvi oglasi nemaju nikakvo utemeljenje ni potvrdu da će akcija biti realizirana.

- Zahvalni smo na ogromnom interesu koji građani BH pokazuju za pomoć narodu Palestine, posebno Gaze, ali molimo sve da ne nasjedaju na oglase koji nude uplatu kurbana za Gazu – navode u saopćenju.

U ovom trenutku, dodaje se, nema nikakvih garancija da se može i treba na ovakav način provoditi akcija te da je uopće moguće realizirati takvu akciju za Pojas Gaze.

Prema dostupnim informacijama i za Zapadnu obalu ili Jerusalem, cijene kurbana su i do 1.200 KM, što ukazuje da oglasi koji nude kurban za Gazu, po tri-četiri puta nižoj cijeni, nisu pouzdani.

- Pozivamo sve da svaku pomoć za Gazu upućuju putem ovlaštenih i priznatih humanitarnih i vladinih institucija. Zahvalni smo narodu BiH na interesu i želimo da spriječimo svaku malverzaciju i zloupotrebu tragedije i genocida sa kojim se suočavamo – ističu iz Palestinske zajednice u BiH.

Podsjećaju da je situacija u Gazi i dalje izuzetno teška, te svaka podrška i pomoć u širenju istine doprinosi pravednoj borbi palestinskog naroda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.