AKCIJA "REMI"

"Avaz" otkriva identitet uhapšenog u akciji SIPA-e u Bratuncu

Njemu je blokiran račun, a oduzet mu je i automobil marke VW Touareg

Tokom hapšenja. SIPA

M. Aš.

21.5.2024

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) danas provela akciju "Remi" na području Bratunca. Tom prilikom pripadnici SIPA-e su izvršili pretrese na jednoj lokaciji, te su uhapsili jednu osobu.

"Avaz" saznaje da je riječ o Jovici Saviću. Saviću je blokiran račun, a oduzet mu je i VW Touareg.

Izvršen pretres

Ranije su se o ovoj akciji oglasili i iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u sklopu operativne akcije "REMI“, na području Bratunca izvršili pretres stambenog objekate, ostalih prostorija i pokretnih stvari, na jednoj lokaciji.

Jedno lice je lišeno slobode, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u zakonskom roku će biti predato postupajućem tužiocu.

Oduzeta mu i poslovna dokumentacija

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti putničko motorno vozilo VW Touareg, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Licu lišenom slobode je izvršena i privremena blokada računa u poslovnim bankama.

Pretresi se realizovani nalogu Okružnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i u saradnji sa Ministrstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske a u cilju pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela nedozvoljeno bavljenje bankarskom, mikrokreditnom ili štedno kreditnom djelatnošću i pranje novca propisana Krivičnim zakonikom RS - saopćeno je iz SIPA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.