PREMIJER FEDERACIJE BIH

Nikšić: Posljednje zbogom velikanu Hadžemu Hajdareviću

U emotivnom statusu na svom Facebook profilu, premijer Nikšić opisuje Hadžema Hajdarevića kao velikana, ističući njegov ponosni bošnjački identitet

Nermin Nikšić. Federalna

N. Č.

4.12.2023

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, podijelio je svoje duboko saosjećanje nakon vijesti o smrti istaknutog bosanskohercegovačkog književnika Hadžema Hajdarevića.

U emotivnom statusu na svom Facebook profilu, Premijer Nikšić opisuje Hadžema Hajdarevića kao velikana, ističući njegov ponosni bošnjački identitet i snažnu povezanost s bh. kulturom. Naglašava da će Hadžem ostati u sjećanjima kao čovjek izrazitih ljudskih vrijednosti, uvijek spreman boriti se za svoje ideje s punim poštovanjem prema drugima.

Hadžem Hajdarević, osim što je bio socijaldemokrat, ističe se kao pravi drug, uvijek spreman pružiti pomoć drugima. Nikšić podsjeća na oštre i prepoznatljive riječi koje je Hadžem koristio u svom književnom stvaralaštvu, stvarajući neizbrisiv trag u bosanskohercegovačkoj književnosti.

Premijer zaključuje posljednje zbogom najdubljim saučešćem, porodici, prijateljima i kolegama Hadžema Hajdarevića. Ova tužna vijest ostavlja veliku prazninu ne samo u književnosti već i među onima koji su imali privilegiju poznavati ovog istaknutog književnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.