LIDER NIP-A

Konaković nakon što je otkazan sastanak trojke i HDZ-a: Ovu ponudu EU ne smijemo propustiti

Javio nam je Nikšić da nije u najboljoj formi i da ima temperaturu, Forto nam je rekao da je na aerodromu i da mora otputovati, rekao je Konaković

Elmedin Konaković. N. Šaljić

H. J. I.

23.11.2023

Sastanak stranaka trojke i HDZ-a koji se danas trebao održati u zgradi Parlamentarne skupštine BiH je otkazan.

Kako je za N1 kazao ministar vanjskih poslova i lider NiP-a Elmedin Konaković, ostaje mogućnost da se sastanak održi 28. ili 29. decembra.

- Javio nam je Nikšić da nije u najboljoj formi i da ima temperaturu, Forto nam je rekao da je na aerodromu i da mora otputovati. Sreo sam se sa gospodinom Čovićem, malo smo porazgovarali. Bilo bi suludo da propustimo prilike koje imamo na putu za EU - kazao je Konaković i dodao:

- Vrlo moguće zadnji zamajac da se vidimo prije 5. decembra da se ne zaustave procesi. Danas smo trebali više da govorimo o federalnim procesima, pred nama je budžet FBiH.

Još je kazao da je trenutna ponuda EU takva da se ne smije propustiti.

- To je centralna tema. Moramo riješiti i IPA koordinatora. Ne znam kada ćemo se sastati, svi putujemo. Mislim da bi se mogli sastati 28-29. Ovu ponudu EU ne smijemo propustiti. Izborni zakon i imenovanje sudija Ustavnog suda, trebali smo o tome danas razgovarati - kazao je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.