OGLASILA SE NA FACEBOOKU

Bivša zastupnica Stranke za BiH: "Nije sramota biti sirota"

Sramota je baviti se najstarijim zanatom na svijetu zbog toga što zakonom nije dozvoljeno, napisala je Admela Hodžić

Admela Hodžić. Facebook

H. J. I.

23.8.2023

Bivša zastupnica Stranke za Bosnu i Hercegovinu Admela Hodžić oglasila se Facebooku.

- Ja sam se zaista namučila kao samohrana majka da odgojim i školujem svog sina, isfinansiram svoj fakultet, magistriram, i još uvijek vraćam kredit za studije i toga se ne stidim.

Nije sramota biti sirota.

Sramota je baviti se najstarijim zanatom na svijetu zbog toga što zakonom nije dozvoljeno ali i zbog toga što potomci vrlo lako mogu naslijediti gene - napisala je Hodžić.

Semir Efendić, predsjednik SBiH danas je oštro reagirao na izlazak još jedne zastupnice iz Kluba SBiH u Skupštini Kantona Sarajevo. 

- "Hrani sirotu na svoju sramotu" kaže narodna poslovica.

Munir Gaković, muž od kantonalne zastupnice SBiH, Elze Gaković, tražio je od mene prvo da radi u općini u odsijeku za javne nabavke jer je išao na neke kurseve o javnim nabavkama iako je završio fakultet za sport, a nakon toga je tražio i da bude direktor/upravnik bazena Dobrinja. Dotični je inače zaposlenik JP Olimpijski bazen Otoka.

Kada to što je tražio nije dobio, Elza Gaković napušta klub SBiH u Skupštini KS, jer je to isto ili nešto slično očito obećao neko drugi.

Lično osjećam potrebu da se izvinem građanima Kantona Sarajevo i članstvu Stranke za Bosnu i Hercegovinu što se takva osoba uopšte našla na listi i na poziciji koja je omogućila prolazak u Skupštinu KS. Kako ona, tako i Admela Hodžić koja je istupila prije dva mjeseca. Za njih je i broj od 2 hiljade ličnih glasova nedostižan i misaona imenica, a izborni prag za Skupštinu KS bio je oko 7 hiljada. Dakle odnijele su mandate koji nisu njihovi i s njima dalje trguju, na svoju sramotu. Matematički to predstavlja neki gubitak, ali politički i ljudski ne znači ništa i bez njih ćemo sigurno biti jači i bolji.

Uvjeren sam da je bolje što takve osobe više nisu s nama, jer s njima nema napretka nikome, ni stranci, ni narodu, ni državi - napisao je Efendić.

Hodžić mu je, očito, odgovorila umjesto zastupnice Elze Gaković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.