PREDSJEDNIK RS

Dodik nastavio po starom: Državna imovina pripada entitetima

Naš stav je nepromijenjen i o imovini mogu da razgovaraju samo njeni vlasnici, a to su Republika Srpska i Federacija BiH, naveo je Dodik

Milorad Dodik. Twitter

H. J. I.

21.7.2023

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru, gdje istakao "da je pitanje imovine riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i ona pripada Republici Srpskoj i Federaciji BiH."

- Stoga su potpuno neprihvatljivi prijedlozi nekakve komisije za imovinu koju je formirao OHR, koji, navodno, predviđaju da samo formalno pripada BiH, a da će niži nivoi vlasti biti korisnici te imovine. Pokušavaju izvesti još jednu prevaru. Niži nivoi vlasti su i opštine, pa će reći da će one biti korisnici imovine i tako zaobići Republiku Srpsku.

Naš stav je nepromijenjen i o imovini mogu da razgovaraju samo njeni vlasnici, a to su Republika Srpska i Federacija BiH. Ako u Federaciji ne žele da razgovaraju, nemamo problem ni s tim. Mi ćemo donositi zakone i propise u našim institucijama i koristiti imovinu na najbolji mogući način u korist RS.

Sve što se pokušava nametnuti kao velika politička tema od strane stranaca i političkog Sarajeva u pravilu je usmjereno protiv Republike Srpske. Tako je danas i s imovinom i tako će biti sa svakim drugim pitanjem u budućnosti - poručio je Dodik na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.