URED ZA REVIZIJU

Komisija za finansije i budžet Doma naroda usvojila Godišnji revizorski izvještaj

Komisija je primila k znanju Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar - juni 2022.

Ured za reviziju institucija BiH. Fena

FENA

30.5.2023

Na sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2021. godinu, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH.

Komisija je usvojila i Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2021. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora, Godišnji konsolidirani izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH te Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Aktivnosti institucija BiH na osiguranju osnovnih pretpostavki za kibernetičku sigurnost“, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH.

Komisija je primila k znanju Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar - juni 2022. godine, čiji je podnosilac Predsjedništvo BiH i Informaciju o raspodjeli i korištenju sredstava budžetske rezerve za period januar - septembar 2022, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

U okviru tačke dnevnog reda koja se odnosila na razmatranje revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2021. godinu, Komisija je obavila saslušanje predstavnika institucija koje su u 2021. godini dobile revizorsko mišljenje s rezervom uz skretanje pažnje, saopćeno je iz PSBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.