PREDSJEDAVAJUĆA VM BIH

Krišto: Međunarodni sajam u Mostaru ogledalo našeg poduzetništva

Mostarski sajam je svojom dugogodišnjom tradicijom postao mjesto okupljanja svih ključnih sudionika, rekla je Krišto

Borjana Krišto. Vijeće ministara BiH

Meliha Smajkic

2.5.2023

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto tokom današnjeg Privrednog sajma u Mostaru je pozdravila prisutne.

- Mostarski sajam jedna je od najznačajnijih manifestacija u Bosni i Hercegvovini, te ne predstavlja lokalni, već događaj od velikog značaja za cijelu regiju. Simbol je naše zajedničke predanosti saradnji i razvoju. Mostarski sajam je svojom dugogodišnjom tradicijom postao mjesto okupljanja svih ključnih sudionika u ekonomskoj saradnji o čemu svjedoči i sve češća saradnja regionalnih korporacija – izjavila je Krišto.

Dodala je da je Međunarodni sajam u Mostaru ogledalo našeg poduzetništva, preduzetništva mladih, žena, a koja su ključna za rast konkurentnosti.

Ona se, također, zahvalila zemlji partneru ovogodišnjeg sajma Izraelu.

- Upućujem svoju zahvalnost zemlji partneru ovog sajma, državi Izraelu. Izrael je jedna od najnaprednijih zemalja kada su u pitanju inovacije i ovo je izuzetna prilika da učimo od njih. Nakon plodonosnih partnerstva s drugim zemljama, partnerstvo s Izraelom je izuzetna prilika. Duboko sam uvjerena kako će naša buduća saradnja stvoriti nove mogućnosti za razvoj - rekla je.

Krišto je iskazala duboku zahvalnost premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu, ali i Privrednoj komori BiH, čiji su članovi posvetili mnogo vremena i truda u organizaciji ovog događaja.

Krišto je pozvala posjetioce sajma da iskoriste ovo mjesto i priliku za stvaranje novih mostova, međunarodnih prilika, ali i za jačanje već postojeće saradnje.

- Mostar je danas ponovo otvorio vrata i nove mogućnosti svima onima koji žele proširiti svoje poslovanje na nova tržišta. Ekonomska saradnja ključ je rasta kako Bosne i Hercegovine, tako i drugih zemalja regije. Jačanje saradnje posebno je važno zbog kriza s kojima se suočavaju zemlje regije pa tako i Bosna i Hercegovina – poručila je Krišto. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.