NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Lendo prešao crtu, Šmit mora reagirati

Nikšić kaže da je za građane Federacije najvažnije da što prije dobiju Vladu u punom kapacitetu

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

14.3.2023

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Lendo prešao crtu, Šmit mora reagirati.

Nikšić kaže da je za građane Federacije najvažnije da što prije dobiju Vladu u punom kapacitetu, iza koje stoji stabilna parlamentarna većina te je istakao kako će devet godina vlade premijera Fadila Novalića ostati upamćeno po tome što se o Vladi više pisalo u rubrici crne hronike.

Premijer Slovenije Robert Golob boravio u Sarajevu što je njegova prva zvanična posjeta inozemstvu. Zajednički je ocijenjeno da je potrebno ulagati dodatne napore i usvajati nužne reformske zakone kako bi se iskoristila prilika za snažniji iskorak Bosne i Hercegovine ka Evropi, a Republika Slovenija će, kako je rekao Golob, pomoći da se svaki napredak adekvatno predstavi i afirmira među članicama Evropske unije.

Od Počitelja i Zvirovića do Bijače dug je put, a da su izvođači radova na gradilištu autoceste na jugu BiH, trasi poddionice Počitelj – Zvirovići debelo zakazali, potvrdili su nam iz JP „Autoceste FBiH“. Zbog toga će, izvjesno je, izvođač “China State Construction Engineering Corporation Limited” biti kažnjen naplatom penala u skladu s ugovorom.

Komentar dana pod nazivom "Sebija ne zna kud udara" napisao je Danijal Hadžović.

Dokle je BiH stigla na putu ka NATO-u. Tokom procesa formiranja vlasti nakon izbora 2018. ANP je stavljen kao prioritetno pitanje svih pitanja. SDA i DF tvrdili su da bez stavljanja potpisa na to nema govora o formiranju vlasti sa SNSD-om.

Tužilaštvo BiH optužilo je narkobosa Milana Matkovića, jednog od najtraženijih dilera s Balkana koji je uhapšen krajem jula prošle godine u blizini Trebinja, gdje se skrivao posljednjih godina. Matković je lani uhapšen prema nalogu Tužilaštva BiH, i to zbog trgovine narkoticima.

Ličnost dana je Edin Hasanović: Ostvario san.

Na stranama Globusa čitajte kako je između Saudijske Arabije i Irana postignut dogovor o ponovnoj uspostavi diplomatskih odnosa i otvaranju ambasada dvije države i diplomatskih predstavništava u roku od dva mjeseca.

U 2023. godini BiH je planirala izgradnju i rekonstrukciju pet graničnih prijelaza prema Hrvatskoj i Crnoj Gori, potvrđeno je za “Avaz” u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH. Samo se čeka usvajanje budžeta.

Sramotno, domaća proizvodnja na izdisaju, a uvoz cvjeta. U BiH lani uvezeno cvijeća u vrijednosti od 25 miliona KM.

KOLUMNE Autor Shamim Zakaria: Ekonomski oporavak Kine budi obnovljeni duh povjerenja i nade.

Da nije sve crno pokazala je Senita Slipac iz Amerike koja je pokrenula humanitarnu platformu za BiH. Slipac je prije deset godina došla u Sarajevo s ciljem da se zadrži kratko, a ipak je na kraju ostala deset godina.

Amina Delić-Zimić, direktorica OŠ „Aleksa Šantić”, za „Avaz“ o inkluziji i online nastavi. Ona je istakla kako su djeca prepuštena sama sebi jer roditelji ne maju vremena.

Kriminogene osobe na Skyu komentirale likvidaciju na Alipa šinom Polju. Raspitivali se kod Elvisa Keljmendija o ubistvu policajaca.

Čitajte prilog „Dosje“. Oskar u najboljem svjetlu, a pale su i suze radosnice.

Edin Hasanović, glumac iz filma „Na Zapadu ništa novo“ koji je dobio četiri Oskara, govorio je ekskluzivno za „Avaz“. Ovo je nešto o čemu svaki glumac sanja, svi možemo biti ponosni.

Bh. reprezentacija i drugi put savladala Kosovo. Pobjede nas vratile u igru, odluka u aprilu.

Zvjezdan Misimović, direktor fudbalske reprezentacije BiH, iz Minhena govorio za „Dnevni avaz“. Istakao je kako je Porto favorit protiv Intera.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.