GROBLJE SVETI JOSIP

Ministarstvo odbrane i OS BiH obilježile blagdan Svih Svetih i Dušni dan u Sarajevu

akon polaganja vijenaca i molitve za umrle, delegacije su prisustvovale i misi zadužnici u sjemenišnoj Crkvi Svetog Ćirila i Metoda

A. O.

26.10.2022

Sa današnjeg obilježavanja - Avaz
Sa današnjeg obilježavanja - Avaz
Sa današnjeg obilježavanja - Avaz
Sa današnjeg obilježavanja - Avaz
Sa današnjeg obilježavanja - Avaz

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, predvođeno zamjenikom ministra odbrane BiH Mijom Krešićem, komandantom Zapovjedništva za podršku OS BiH general-bojnikom Markom Stojčićem i komandantom 1. pješačke (gardijske) brigade OS BiH brigadirom Martinom Pažinom, danas je u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, na groblju Sveti Josip u Sarajevu položilo vijence i upalilo svijeće poginulim i nestalim braniocima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO).

Polaganju vijenaca su prisustvovali i ambasador Republike Hrvatske u BiH Nj.E. Ivan Sabolić, vojni izaslanik RH u BiH brigadir Davor Kiralj te ostali predstavnici MO i OS BiH, djelatnici više razina vlasti BiH, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Glavni kapelan Oružanih snaga BiH don Željko Čuturić izmolio je opijelo za duše preminulih branilaca. Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, delegacije su prisustvovale i misi zadužnici u sjemenišnoj Crkvi Svetog Ćirila i Metoda.

U razdoblju od 26. oktobra do 2. novembra 2022. godine, pripadnici Oružanih snaga BiH će obilježiti praznike Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen obilježjima u gradovima i vojarnama diljem Bosne i Hercegovine. Središnja svečanost održat će se 31. oktobra 2022. godine u Mostaru, na groblju "Masline" i uz spomenik braniocima pred Hrvatskim domom Herceg Stjepana Kosače te u Katedrali Marije Majke Crkve.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.