SLUČAJ "DŽENAN MEMIĆ"

Video iz sudnice / Citirani dijelovi iz dnevnika Zijada Mutapa, oca Alise Mutap

Tužilac Hasanspahić pročitao je dijelove iz dnevnika Zijada Mutapa koji je on vodio u periodu od 8. februara 2016. godine kada su u Velikoj Aleji, kako je naveo u dnevnicima, napadnuti Dženan Memić i njegova kćerka Alisa Ramić, ranije Mutap

Piše: B. C.

13.10.2022

Ulaganjem materijalnih dokaza te čitanjem dijelova dnevnika Zijada Mutapa i izjave zaštićene svjedokinje M11, danas je u Sudu BiH, državni tužilac Ćazim Hasanspahić u predmetu „Dženan Memić", završio sa izvođenjem dokaza Tužilaštva.

U pročitanoj izjavi koju je zaštićena svjedokinja dala u Tužilaštvu 18. maja 2021. navodi se period kada su nju, majku i oca odveli policajci.

Nju su smjestili u prostoriju s majkom koja je imala lisice na rukama. Bila je u strahu, čula je buku i misli da su tukli Ljubu.

Nakon udara kombi nastavio kretanje

Žena koja je bila s njom i majkom uhvatila ju je za kosu i tražila da sve prizna, a majci je rekla da zatvori oči. Po svjedokinju je kasnije ponovo došla policija i tada im je ispričala da su se kretali vozilom Velikom alejom, a ona, braća i sestre su bila nazad. Svjedokinja je kazala da je njihov kombi udarilo u nešto i da su nastavili da se kreću. Ona nije vidjela u šta su udarili, a sjeća se da je majka rekla da ocu da je udario u auto.

Tužilac Hasanspahić pročitao je dijelove iz dnevnika Zijada Mutapa koji je on vodio u periodu od 8. februara 2016. godine kada su u Velikoj Aleji, kako je naveo u dnevnicima, napadnuti Dženan Memić i njegova kćerka Alisa Ramić, ranije Mutap.

Tužilac je čitao dijelove koji se odnose na događaje do 15. novembra 2019. godine.

Evidentno je iz dnevnika da je Zijad Mutap vodio svoju istragu te da je su ga tužioci i policajci o svemu obavještavali i da je on odmah na početku imao imena Mirze Ploskića i njegovih prijatelja. Čitavo vrijeme govorio je o napadu. Bio je u kontaktu i s optuženim Dupovcem i drugim policajcima koji su radili istragu.

Pogledajte dio današnjeg ročišta iz Suda BiH. 

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.