PRIPREME ZA SUTRA

Na spisku za Goražde 20.455 birača, glasat će na 33 biračka mjesta

Pod policijskom pratnjom, započeta distribucija glasačkog materijala prema glasačkim mjestima na području Goražda

Piše: A. Bajramović

1.10.2022

Goražde: Počela distribucija glasačkog materijala - Avaz
Borovac: Formirali smo 32 redovna biračka mjesta - Avaz
Goražde: Počela distribucija glasačkog materijala - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Danas nakon podneva, pod policijskom pratnjom, započeta je distribucija glasačkog materijala prema glasačkim mjestima na području Goražda. Prema riječima predsjednice Gradske izborne komisije Amire Borovac, na području grada sutra u 7 sati bit će otvorena ukupno 33 glasačka mjesta.

- Mi smo obavili sve pripreme za sutrašnje izbore. Sa jučerašnjim danom na izvodu iz centralnog biračkog spiska bilo je 20.455 birača. Formirali smo 32 redovna biračka mjesta i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, a radit će i tri mobilna tima - kazala nam je Borovac.


476 posmatrača

Izbore u Goraždu sutra će pratiti 476 posmatrača akreditiranih od strane političkih subjekata, te značajan broj posmatrača iz nevladinih organizacija.

- Što se tiče izborne administracije, mi smo za ove izbore angažirali 334 osobe koje će raditi u biračkim odborima. U izbornoj komisiji formiran je štab koji će raditi na unosu rezultata, odredili smo kontrolore i koordinatore za pomoć biračkim odborima na terenu, tako da je prema našoj procjeni u izborni priče uključeno oko 2.000 ljudi, da li kao kandidati ili rade nešto sutra na izborni dan - dodaje Borovac.


Otisak štembilja

Iz Gradske izborne komisije Goražde podsjećaju birača da su u odnosu na ranije izbore ovaj put uvedene novine u procesu glasanja.

- Molim građane da obrate pažnju na glasačke listiće, da li je na svakom od 4 koja će dobiti na glasačkom mjestu stavljen otisak štembilja i potpis koje je izdalo taj listić - ističe predsjednica GIK Goražde Amira Borovac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.