EDUKATIVNI DOGAĐAJ

Učenici OŠ "Avdo Smailović" iz Sarajeva posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Osnovci su imali priliku vidjeti dio opreme koju policijski službenici koriste svakodnevno u svom radu, te video prezentacije praktičnih vježbi kroz koje su im približeni poslovi policijskih službenika Direkcije

Tokom posjete. DKPT BiH

E. Ć.

9.6.2022

Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH posjetili su učenici 7. razreda osnovne škole ''Avdo Smailović'' iz Sarajeva. Posjeta je upriličena povodom održavanja časa na temu: "Opasnost od mina'", a sve u vezi sa nedavnim dojavama o postavljenim ekplozivnim sredstvima u javnim prostorima.

Osnovci su imali priliku vidjeti dio opreme koju policijski službenici koriste svakodnevno u svom radu, te video prezentacije praktičnih vježbi kroz koje su im približeni poslovi policijskih službenika Direkcije. Najuspješniji učenici koji su ispravno odgovarali na edukativna pitanja su dobili prigodne nagrade.

Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH su u okviru ovog edukativnog događaja izveli taktičko pokaznu vježbu "Stavljanje pod kontrolu lica koje su napala policijskog službenika".

Učenicima su se obratili direktor Direkcije Mirsad Vilić i direktor OŠ "Avdo Smailović" Hašim Baždar,u svom pozdravnom govoru oba direktora su izrazila zadovoljstvo i navela da su ovakve edukacije prijeko potrebne za sve učenike, te su posebno naglasili da želja za usavršavanjem novih znanja i vještina nikada ne treba prestati.

Direktor Vilić je naglasio da navedene aktivnosti koje su predstavljaju simboličan gest policije u izgradnji što boljih odnosa između policije i građana,poboljšanje bezbjedonosne situacije te jačanje i unapređenje partnerskih odnosa sa lokalnom zajednicom, i da će Direkcija i u budučnosti raditi na edukaciji i organizaciji sličnih događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.