UOČI SEZONE

Iz Turističke zajednice HNK-a o predsezoni za "Avaz": Sve je više organiziranih dolazaka iz cijele Evrope

Sve je više organiziranih dolazaka iz Evrope, kaže Temim

Piše: M.Sm.

30.4.2022

Danas u Starom gradu - Avaz
Turisti iz cijelog regiona - Avaz
Stari most glavna atrakcija - Avaz
Dnevni avaz
Turistički radnici zadovoljni - Avaz
+3

Da se strani turisti vraćaju u Mostar i da je predsezona prilično dobra  pokazuju i današnje slike iz stare gradske jezgre.

Kako su za portal "Avaza" kazali turistički radnici, kod kojih optimizma ne manjka, od jutarnjih sati se smjenjuju grupe, i to pretežno iz Slovenije, Srbije i Francuske.

Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona kaže za "Avaz" da je jako zadovoljan predsezonom.

- Uz domaće  turiste iz cijele BiH koji, pogotovo, vikendima dolaze, sve je više organiziranih dolazaka turista iz cijele Evrope. Veliki broj njih iz Hrvatske dođe u Međugorje , pa u Mostar, ali ima i obrnutih situacija - kaže za portal "Avaza" Temim.

Uvjeren je da će Mostar i Hercegovinu mnogi odabrati za svoj mini-odmor  tokom predstojećih prvomajskih i bajramskih praznika.

- Meteorološke prognoze nam idu u prilog, a lijepo vrijeme u Hercegovini će sigurno biti mamac za mnoge da upravo praznike provedu ovdje uživajući u prirodnim ljepotama rijeka Neretve, Bune, Bunice, Bregave, Trebižata... jezerima, poput Ramskog, ali i kulturno-historijskim znamenitostima- dodaje on.

Većem broju turista nadaju se i mostarski "ikari" koji su  samo tokom jučerašnjeg dana, kako su nam rekli, imali devet skokova za turističke grupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.