BANJA LUKA

Tužno obilježavanje Davidovog rođendana: Otac Davor sam, sa crnim balonima i suzama u očima

Stradali mladić bi danas napunio 25. godinu

E. Ć.

31.1.2022

Tužno obilježavanje rođendana Davida Dragičevića. Facebook

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, danas je obilježio sinov rođendan. Bio bi 25., da je David živ. Davor je došao na mjesto Davidovog stradanja, pored rijeke Crkvene, a donio je crne balone i upalio svijeće.




Danas bi bio divan dan, ali ništa od toga se neće desiti

- Danas bi Davidu bio rođendan. Danas bi se okupili njegovi mama i tata. I sestra bi došla, i dva brata. Danas bi došli prijatelji i zapalili 25 svjećica na torti. Da zajedno proslave život i budućnost. David bi danas bio zreo i odrastao mladić. Imao bi posao i radio za svoju budućnost. I djevojku bi imao najljepšu u gradu. Za nju bi pisao pjesme o ljubavi, o sreći i njihovoj nerođenoj djeci.

Danas bi bio njegov divan dan. Ali danas se ništa od toga neće desiti jer nema Davida. Majka će otići na grob i pustiti suzu. Onu tešku kako samo majka može. Otac će biti sam u pustoj kući. Sam sa uspomenama na budućnost koju je planirao za svog sina. Budućnost koje više nema.

Roditeljima su ostale samo uspomene, fotografije i njegov glas u njegovim pjesmama. I grob u dalekoj Austriji, jer u svom gradu nije imao mira i spokoja. Njegovom gradu kojeg je neizmjerno volio ostalo je sjećanje koje prerasta u legendu.

I srce je ostalo. Davidovo srce u srcima roditelja, braće, sestre i grupe Pravda za Davida. Zločinci i ubice šta je ostalo iza vas? Kojim god putem da ste prošli iza vas su ostali grobovi nečije djece.

Ostale su suze

Ostale su suze. Ostala je kletva koja će vas stići. Ostao je trag vašeg zla po kojem ćemo vas naći. Mislite uništili ste dokaze. E pa niste. A i da jeste našli bi vas po smradu vaših duša koje ste prodali đavolu zbog bogatstva. Zbog prljavog i krvavog novca kojim hranite svoju djecu dok tuđu smještate na groblja. Kako se boga ne bojite?

Znate li vi zločinci koja je razlika između nas i vas. Mi za djecu kažemo neka su živa i zdrava. Djeca nisu ništa kriva. A vi? Vi djecu trujete narkoticima, pravite od njih dilere i prostitutke. Pa ih poslije ucjenjujete, otimate, ubijate.

Gazite ih i davite jer vam se može. Ali zločinci, ta djeca su nečiji sinovi i nečije kćeri. Sve vam možemo oprostiti ali djecu nikada. Djeca nisu na prodaju. Ne više i nikada više - napisano je u objavi na Facebook stranici "Pravda za Davida".

David Dragičević je rođen 31.01. 1997.godine. Njegova mladost i talenat zaustavljeni su u noći 18.03.2018.godine kada je otet u skoro samom centru grada. Davidovo izmučeno tijelo položeno je 24.03.2018.godine na ušću Crkvene u Vrbas gdje je i pronađeno. Još u vrijeme dok su porodica i prijatelji tragali za nestalim i živim Davidom Dragičevićem pokrenut je proces zataškavanja ubistva od strane institucija MUP-a RS i OJT Banjaluka. Taj proces koji za cilj ima zaštitu nalogodavaca i izvršilaca ubistva traje do današnjeg dana. Oprosta i zaborava nema - dodano je u objavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.