FOTOGRAFIJE UNUTRAŠNJOSTI

Sutra se otvara državni zatvor: Pogledajte u kakvom luksuzu će uživati okorjeli kriminalci, ratni zločinici...

S ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane virusom korona, Ministarstvo pravde BiH na otvaranje će pozvati samo predstavnike javnih radio-televizijskih sistema u BiH, te javne novinske agencije

Piše: E. T. / Avaz.ba

21.7.2020

Samica obložena gumom da se zatvorenik ne bi mogao ozlijediti. Avaz

Zavod za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, u Vojkovićima, u Istočnoj Ilidži, svečano će biti otvoren sutra. 

S ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane virusom korona, Ministarstvo pravde BiH na otvaranje će pozvati samo predstavnike javnih radio-televizijskih sistema u BiH, te javne novinske agencije.

Prijemni ured zatvorskog odjela. Avaz

Zatvor u Vojkovićima prostire se na 24.000 metara kvadratnih i ima 348 mjesta, od čega je 298 namijenjeno za osuđenike i 50 za pritvorenike.

Riječ je o zatvorenicima osuđenim pred Sudom BiH, a koji su trenutno rapsoređeni po entitetskim zatvorima i za koje se tim ustanovama plaća za njihov smještaj. 

Stomatološka ordinacija. Avaz

"Avaz" objavljuje fotografije iz unutrašnjosti zatvora. Sudeći prema viđenom, ratni zločinci i okorjeli kriminalci uživat će u luskuzom smještaju. 


Zatvorska ćelija. Avaz

Tako će im na raspolaganju biti najmodernija kuhinja, udobne sobe slične hotelskim, najmodernija stomatološka ordinacija, sala za rekreaciju, fitnes i „ljubavna soba“...

Dvorana za rekreaciju. Avaz

Naprimjer, soba za preodgoj obložena je gumom kako se zatvorenik ne bi mogao ozlijediti.  

Sprave za fitnes. Avaz

Urađen po najvišim evropskim standardima, ovaj zavod bit će najsigurnija zatvorska ustanova u regiji u kojoj će kaznu služiti prijestupnici koji su počinili najteža krivična djela.


Ljubavna soba. Avaz

Ranije je Ministarstvo pravde BiH raspisalo i javni konkurs za prijem u radni odnos 100 zaposlenika. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.