MJERE OSIGURANJA

Vilić za "Avaz": Sve spremno za obilježavanje 25.godišnjice genocida u Srebrenici

Vilić nam je pojasnio da DKPT s policijskim agencijama vrši i koordinaciju na osiguranju prolaska učesnika "Marša mira"

Vilić: Pripreme traju sedam mjeseci. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

10.7.2020

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH rekao je danas za "Dnevni avaz" da je s sigurnosnog aspekta sve spremno za obilježavanje 25.godišnjice genocida u Srebrenici.

Vilić je na čelu operativnog Štaba „Srebrenica 2020".

 - Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je kao i proteklih godina formirala Operativni štab "Srebrenica 2020" u cilju osiguranja  obilježavanja 25.godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurna zona UN-a Srebrenica". Direkcija koordinira navedeno osiguranje s policijskim i partnerskim agencijama u BiH. Sve mjere i aktivnosti se provode uz poštivanje i pridržavanje epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi - rekao nam je Vilić.

On nam je pojasnio da DKPT s policijskim agencijama vrši koordinaciju na osiguranju prolaska učesnika "Marša mira" i drugih organiziranih grupa koje se kreću prema Potočarima.

 - Njihov dolazak se očekuje danas u poslijepodnevnim satima. Ali sve je spremno. Pripreme traju već sedam mjeseci - kaže Vilić.

Direkcija je nosilac svih aktivnosti vezanih za djelovanje Operativnog štaba akcije “Srebrenica 2020", a u čijem sastavu su i predstavnici OSA-e, SIPA-e, Granične policije BiH, Oružanih snaga BiH te dva entitetska MUP-a RS i FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.