BANJA LUKA

Željka Cvijanović odlikovala srbijanskog ministra odbrane Aleksandra Vulina

Orden zastave RS sa zlatnim vijencem dodjeljen za, kako je rečeno, "rad i zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira"

Aleksandar Vulin i Željka Cvijanović. Srna

Fena

9.1.2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je danas ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina. 

Vulinu je orden zastave RS sa zlatnim vijencem dodijeljen za, kako je rečeno, "rad i zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća, kao i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa između Republike Srbije i RS“.

Iako je Ustavni sud Bosne i Hercegovine osporio 9. januar kao dan RS,  zvaničnici tog bh. entiteta danas su organizirali dodjelu odlikovanja i još niz manifestacija, kojima će u Banjoj Luci prisustvovati i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić te generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

U podne će na glavnom banjalučkom trgu biti održan defile sa više od 2.400 učesnika, prvenstveno pripadnika policije, poštara, vatrogasaca, civilne zaštite, nevladinih organizacija te drugih pripadnika civilnog sektora.

Na ulicama Banje Luke, u kojoj boravi i patrijarh srpski Irinej, koji predvodi vjerski dio manifestacija, jer je za pravoslavce danas Sveti arhiđakon Stefan, pojačane su mjere sigurnosti. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.