SARAJEVO

Adžem: Glasate se kao kokoši; Čamdžić: Adžem pokazao nevjerodostojnost

Program rada Vlade FBiH za ovu godinu izazvao je žustru raspravu pa i verbalni obračun

Žestok obračun zastupnika. Arhiv

Piše: M. R. S.

10.9.2019

Program rada Vlade FBiH za ovu godinu izazvao je žustru raspravu pa i verbalni obračun između zastupnika Naše stranke i SDP-a, s jedne, te DF-a s druge strane. 

Zastupnik Naše stranke Mirsad Čamdžić zamjerio je što se raspravlja o programu rada za ovu godinu, a da se prethodno nije omogućila rasprava o izvještaju o radu Vlade za prošlu godinu, što se tek treba, treći put, naći na dnevnom redu naredne sjednice.

Kazao je i da, kada čita programe rada za 2017., 2018., i 2019. godinu, osjeća de javu efekt, jer je, dodao je, program rada za 2019. samo prepisan. Među njima je izdvojio programe FMUP-a, Ministarstva raseljenih i izbjeglih, a „poseban hit je Ministarstvo obrazovanja i nauke“.

Irfan Čengić, poslanik SDP-a, dodao je da je njemu logično što je program za ovu i prošlu godinu isti jer Vlada ništa nije ni radila. Zamjerio je što pola ministara danas nije na sjednici.

Rekao je i da će skoro godina od izbora i da se nikada nije desilo da tako dugo FBiH nema Vladu, pa je pitao kada će je parlamentarna većina i dogovoriti.

Zastupnik DF-a Dževad Adžem je kazao da su građani u velikoj opasnosti ukoliko su ove rasprave maksimalni domet opozicije.

- Jeste li pročitali materijale, kako vas nije stid? Program rada Vlade došao je 11. februara. Ko je bio predsjedavajući tada? Izvještaj o radu smo dobili 10. 3. Za to vrijeme ste se bavili populizmom. Oglašavate se više nego kokoši koje snesu jaja. A ne radite što biste trebali – rekao je Adžem.

Podsjetimo da je do jula predsjedavajući Predstavničkog doma bio Elvir Karajbić iz SDP-a.

Čamdžić je odgovorio da Adžem više brani SDA nego sama SDA, da je iskazao nevjerodostojnost, te da je „veći šokac od pape“, na šta je neko dobacio da se kaže veći katolik od pape.

Mašić je „čestitao premijeru Novaliću“ jer je „dobio odbrambeni element“ kakav nisu imali, te pojasnio da je Karajbić od početka bio privremeni predsjedavajući i poštivao je ono što je Novalić tražio od njega.

Adžem je između ostalog poručio da ne bacaju kamenje na DF ako žive u kući od stakla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.