DAN GRADA KONJICA

Dani grada Konjica počeli FutureA Kids festivalom i Danom porodice

Manifestacija obiluje kulturnim i sportskim sadržajima u čast 642. godišnjice prvog pomena Konjica

Dani grada Konjica počeli FutureA Kids festivalom i Danom porodice. Grad Konjic

28.5.2024

FutureA Kids festivalom i Danom porodice danas počela manifestacija “Dani grada Konjica” koja će obilovati kulturnim i sportskim sadržajima priređenim u čast 642.godišnjice od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima

Danas je u centru Konjica uz obalu rijeke Neretve u organizaciji holandske organizacije “Out of Area“, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica održan Futurea Kids Festival tokom kojeg je obilježen Dan porodice. Navedenim sadžajima otvorena je ovogodišnja manifestacija “Dani grada Konjica”, kojom se obilježava 642.godišnjica od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić pridružio se najmlađim Konjičanima u igri i zabavi.

Dani grada Konjica počeli FutureA Kids festivalom i Danom porodice. Grad Konjic

-Trudimo se da kao lokalna zajednica budemo jedna velika porodica, i izuzetno nam je drago da u našu porodicu otvorenih srca primamo naše goste, mlade volontere iz Holandije, koji zanimljivim i kreativnim sadržajima uljepšavaju trenutke svim Konjičanima, naročito najmlađima, kojima tokom cijele godine poklanjamo posebnu pažnju. Mališani, mladi, roditelji, grad okupan suncem i ispunjen zabavom, pjesmom i kreativnim radionicama, zaista je jedna prekrasna slika na ulicama našeg grada. Sretni smo što na ovaj način možemo početi manifestaciju “Dani grade Konjica”- kazala je u u ime Grada Konjica Sabina Ćukle.

Podsjećajući na važnost porodice i podrške koju Grad Konjic tokom cijele godine pruža mladima, porodicama s djecom i djeci, potičući majčinstvo, podržavajući mlade bračne parove kroz pronatalitetnu politiku i aktivnosti koje se odnose na podršku stambenom zbrinjavanju mladih, stipendirajući učenike i studente, nagrađujući najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola, najupješnije studente, direktorica Centra za socijalni rad Nadira Đapo je kazala: “Navedenom podrškom Grad Konjic pokazuje svoju opredjeljenost da omogućimo svim mladim ljudima da žive, rade i zasnivaju porodice u svom gradu i svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Tu smo za djecu i mlade tokom cijele godine, a tu smo i danas da na to podsjetimo i da proslavimo zajedno Dan grada Konjica.“

Dani grada Konjica počeli FutureA Kids festivalom i Danom porodice. Grad Konjic

- Ovo je nešto super, divan događaj u gradu, svojevrsno osvježenje i za djecu i za nas. Tu su školarci, polazici vrtića, najmlađi sugrađani sa svojim roditeljima, bebe i zaista svi uživamo - kazala je Merima Smajić, majka djevojčice koja je bila dio ovog događaja.

- Danas nam je lijepo, bile smo u više različitih radionica, a najviše su nam se svidjele radionice u kojima smo učestvovali u oslikavanju lica - kazale su djevojčice Lamija Vrtić i Zana Lapo, koje su naglasile da je FutureA Kids festival lijep način obilježavanja Dana grada Konjica, kojem se raduju.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.