UPLOVILA U TRENERSKE VODE

Bivša kapitenka "Zmajica" radi čuda: Rukometni snovi na drugom kraju svijeta

Igra u Zajen La HBF u Gvadalupi, a upravo u ovoj egzotičnoj zemlji započela je trenersku karijeru

Topić: Slavlje nakon osvajanja turnira. Instagram

E. Ć.

11.12.2023

Slađana Topić, bivša kapitenka rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, radi čudo na drugom kraju svijeta - u dalekim Gvadalupama.

Topić je blizu kraja igračke karijere koja traje više od dvije decenije, a već je uplovila u trenerske vode.

Igra u Zajen La HBF u Gvadalupi, a upravo u ovoj egzotičnoj zemlji započela je trenersku karijeru. I u kratkom periodu ostvarila je odlične rezultate. 

Topić sa saradnikom. Instagram

Sa ženskom kadetskom reprezentacijom (U-17) Gvadalupea osvojila je IHF prvenstvo Kariba i Sjeverne Amerike i tako se plasirala na završni IHF Interkontinentalni turnir.

Njene izabranice su savladale Meksiko, Portoriko, Grenland, Martinik i Kanadu. I tu nije kraj. Prošle godine je s muškom juniorskom reprezentacijom (U-19) Gvadalupea bila prvak Sjeverne Amerike i Kariba. Sjajan rezultat i odličan početak trenerske karijere za Slađanu Topić.

Podsjetimo, u svojoj bogatoj igračkoj karijeri nastupala je za veliki broj klubova: Mira iz Prijedora, banjalučka Mladost, Borac, Krajinu, Vrbas, Iskru iz Bugojna, špansku Marinu Park, Naisu iz Niša, Ampostu i Remudas i Puerto del Karmena iz Španije, francuske Seles i Montlukon, portugalski tim Madeire Andebol, te Zajen La HBF.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.