UZBUDLJIVE UTAKMICE

Nastavlja se program na Euru: Derbi Francuske i Nizozemske, Slovačka traži novu senzaciju

Poljska i Austrija će danas "spašavati živu glavu" nakon kikseva u prvim mečevima

Posljednji trening Francuza uoči večerašnjeg meča. Équipe de France de Football

S. S.

21.6.2024

Na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a koje se održava u Njemačkoj, program će se danas nastaviti sa tri utakmice.

Program se otvara na Merkur Spiel-Areni u Dizeldorfu, a snage će odmjeriti Slovačka i Ukrajina.

Slovačka traži potvrdu dobre forme i osiguravanje plasmana u drugi krug nakon što su u prvom kolu priredili iznenađenje i savladali Belgiju rezultatom 1:0.

Ukrajina je u teškoj situaciji nakon što ih je u prvom kolu deklasirala Rumunija rezultatom 3:0 i njima će bodovi biti prijeko potrebni ukoliko žele zadržati šanse za prolazak dalje.

Osim ovog meča, odigrat će se i dvije utakmice grupe D. Prvo će Poljska u Berlinu odmjeriti snage s Austrijom. Obje reprezentacija će danas "spašavati živu glavu", jer su doživjele poraze u prvom kolu. Bolja od Austrije je bila Francuska, a od Poljske Nizozemska.

Prošli meč je Poljska igrala bez svog najboljeg igrača Roberta Levandovskog, a sada se očekuje da će on biti spreman za ovaj važan meč.

Današnji program će se zatvoriti velikim derbijem na Red Bull Areni u Lajpcihu. Snage će odmjeriti Nizozemska i Francuska, a pobjeda u ovom meču će vrlo vjerovatno značiti i prvu poziciju u ovoj grupi.

Nizozemska će u ovom meču biti kompletna, dok je kod Francuske više igrača pod znakom pitanja. Kilijan Embape ima slomljen nos, Saliba i Hernandez povrede mišića, a Olivije Žiru povredu prepone.

Sve mečeve današnjeg programa možete gledati na BHRT-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.