EURO 2024

Lukaku će sanjati ovu utakmicu: Slovačka priredila najveće iznenađenje prvenstva i srušila Belgiju

Mnogi su očekivali da će "Đavoli" lagano doći do pobjede i trijumfom otvoriti nastup u Njemačkoj, međutim Slovaci su imali drugi plan

Detalj s utakmice - Avaz
Detalj s utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Detalj s utakmice - Avaz
Dnevni avaz
+4
E. Ć.

17.6.2024

Fudbaleri Slovačke režirali su najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Evropskog prvenstva, pošto su u prvom kolu grupe D pobijedili favorizovanu Belgiju (1:0).

Mnogi su očekivali da će "Đavoli" lagano doći do pobjede i trijumfom otvoriti nastup u Njemačkoj, međutim Slovaci su imali drugi plan.

Belgija je zaprijetila već u 3. minuti. Bila je to dobra prilika, ali Romelu Lukaku iz velike blizine nije mogao savladati Martina Dubravku. A onda je stigla kazna. 

Ivan Šranc (Schranz) je natrčao na odbitak nakon odbrane Koena Kastelsa (Casteels) i zakucao loptu u mrežu za erupciju oduševljenja slovačkih navijača.

Ovaj gol kao da je dao krila Slovacima. "Namirisali su krv" protivnika i krenuli s napadima. U 38. je Haraslin zaprijetio, ali je Kastels uspio spasiti svoj tim.

Ako su Slovaci imali svoj dan, Romelu Lukaku definitivno nije. On je u 42. minuti promašio još jednu veliku šansu, a onda mu su mu u drugom dijelu poništena dva gola. 

Prvo u 56. minuti zbog malog ofsajda, a onda u 86. jer je Luis Openda u začetku akcije igrao rukom.

Podsjetimo, ranije je u ovoj grupi Rumunija savladala Ukrajinu rezultatom 3:0. Belgija u narednom kolu igra protiv Rumunije, a Slovačka protiv Ukrajine.

Rezultat i strijelac:

Belgija - Slovačka 0:1 (Šranc 7').

Standings provided by Sofascore
Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.