PREMINUO U 26. GODINI

Slovenci lijepom gestom odali počast preminulom Šarkiću: Crnogorci se zahvalili

Šarkiću je, podsjetimo, prekjučer rano ujutro pozlilo

Matija Šarkić. Instagram

Z. K.

17.6.2024

Reprezentacija Slovenije odigrala je 1:1 protiv Danske u utakmici prvog kola skupine C Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Momčad koju vodi Matjaž Kek u utakmicu je ušla s crnim trakama oko svojih bicepsa i tako odala počast preminulom golmanu Crne Gore i Millwalla Matiji Šarkiću.

Šarkiću je, podsjetimo, prekjučer rano ujutro pozlilo. Njegovi prijatelji odmah su pozvali hitnu pomoć, no nije mu bilo spasa. Bilo mu je tek 26 godina. Deset dana prije toga oduševio je navijače obranama na utakmici protiv Belgije. Izbornik Crne Gore, proslavljeni hrvatski veznjak Robert Prosinečki, planirao je da Šarkić postane prvi golman reprezentacije.

Kako bi izrazili saučešće i odali počast preminulom kolegi, igrači slovenske reprezentacije stavili su crne trake oko ruku na svojoj otvarajućoj utakmici na Euru. Nogometni savez Crne Gore zahvalio im je na toj gesti putem Facebooka:

"Reprezentativci Slovenije u prvom meču na Evropskom prvenstvu nosili su crni flor u znak sjećanja na našeg golmana Matiju Šarkića. Ovim potezom Jan Oblak i prijatelji pokazali su suosjećanje sa svima u našoj zemlji i na najvećoj sceni odali poštu našem Matiji. Slovenci, hvala vam od srca!"

Šarkić je rođen u Engleskoj jer mu je otac bio ambasador Crne Gore u toj zemlji, kao i u Belgiji, te je cijelu karijeru, osim na početku u Anderlechtu, proveo u engleskim klubovima: Aston Villi, Wolverhamptonu, koji su ga slali na brojne posudbe, te zadnju sezonu u Millwallu. Tamo je bio prvi golman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.