SELEKTOR SRBIJE

Piksi o Ibrahimoviću: Jedva čekam da mu stisnem ruku i kažem ovo

Podsjetimo, utakmica Švedska - Srbija igra se sutra s početkom od 18 sati

Stojković: Govorio o Ibrahimoviću. ATA Images / Pixsell - Platforma X

E. Ć.

7.6.2024

Fudbaleri Srbije sutra će gostovati Švedskoj u posljednjoj provjeri pred Evropsko prvenstvo, a selektor "Orlova" Dragan Stojković Piksi govorio je o Zlatanu Ibrahimoviću.

Planirano je bilo da se Ibrahimović zvanično oprosti od fudbala na toj utakmici, ali sudeći prema svim informacijama, neće zaigrati ni minut.

Zlatanova svečanost

On će deset minuta nakon utakmice imati svoju svečanost tokom koje će se oprostiti od dresa države u kojoj je, bez sumnje, najbolji igrač svih vremena.

A pohvale je, naravno, dobio i od selektora Orlova koji se raduje što će biti učesnik te proslave.

- Sjajan osjećaj, Zlatan je jedan od najboljih napadača u svIJetu. Ponosni smo što imamo mogućnost ,što je izabrao da igra protiv Srbije. Nadam se da će ljudi doći i da će biti pun kapacitet stadiona, da će slaviti njegovo zbogom fudbalu. Gledam pozitivno i jedva čekam da ga vidim, pružim ruku i kažem. "Hvala za sve što si učinio za fudbal" - rekao je Stojković.

Jedan od najboljih ikada

Potom je još hvalio Ibrahimovića, koji će ostati upamćen kao jedan od najboljih napadača svih vremena.

- Zlatan je jako popularan. Mi volimo da pričamo o njemu, da ga gledamo, jedan je od najvažnijih igrača u historiji fudbala, ne zaboravite to. Malo je ekscentričan, ali mislim da ga jako poštuju ljudi. Popularan je u Srbiji jer njegovo prezime na kraju ima "ić" - naveo je Piksi Stojković.

Podsjetimo, utakmica Švedska - Srbija igra se sutra s početkom od 18 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.