UPITNO KOLIKO JE REALNO

Hajduk kontaktirao legendu Milana: Žele ga za novog trenera

Kalinić i Bilić u potrazi su za rješenjem na klupi

Đenaro Gatuzo. AP Photo / Luca Bruno

S. S.

3.6.2024

Nakon što su u završnici sezone upropastili sve što se moglo upropastiti, Hajduk je napravio brojne promjene. Dojučerašnji igrač Nikola Kalinić je novi sportski direktor, a Ivan Bilić je zamijenio Lukšu Jakobušića na mjestu predsjednika.

Boro Primorac sada će imati ulogu savjetnika, a na njegovo mjesto šefa omladinske škole došlo je poznato ime i iz bh. fudbala Goran Sablić.

Prema najavama, imenovat će se još i član Uprave za sport, koji će se brinuti o usklađenosti rada sportskog direktora i omladinske škole, a ubrzo se očekuje i imenovanje trenera prve ekipe.

Kalinić i Bilić u potrazi su za rješenjem na klupi, a jedan od posljednjih ljudi koje su navodno kontaktirali je legendarni italijanski bivši veznjak Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso), ali njegov dolazak nije previše realan, piše Index.hr. Gatuzo je kao igrač osvojio sve u dresu Milana, a bio je i prvak svijeta s reprezentacijom 2006. godine.

U trenerskoj karijeri Gatuzo je vodio Sion, Palermo, OFI Kretu, Pizu, Milan, Napoli, Valensiju i Marsej. Na posljednjem angažmanu u francuskom Marseju se zadržao samo 24 utakmice nakon kojih je dobio otkaz i bez posla je od februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.