JOŠ JEDNA TITULA PRVAKA

Veličanstveni kraj velike karijere Tonija Krosa

Legendarni Nijemac je nedavno najavio povlačenje nakon EURO 2024 u Njemačkoj, a znalo se da će mu okršaj na Vembliju biti posljednji

Toni Kros sa saigračima. AP/Ian Walton

N. Aj.

2.6.2024

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 15. titulu prvaka Evrope. U finalu Lige šampiona, na londonskom Vembliju, savladali su Borusiju iz Dormunda, rezultatom 2:0 (0:0).

Do titule su stigli golovima u drugom poluvremenu. U prvom su preživeli, Borusija nije iskoristila nekoliko šansi, a onda je Real pokazao zašto je najveći tim svijeta i sjajnu sezonu zaključio trofejem na legendarnom Vembliju.

Osvojili su 15. titulu, a šestu će u svoje vitrine da stavi Toni Kros (Kroos), koji je na veličanstven način zaključio svoju klupsku karijeru.

Legendarni Nijemac je nedavno najavio povlačenje nakon EURO 2024 u Njemačkoj, a znalo se da će mu okršaj na Vembliju biti posljednji u karijeri u dresu "kraljevskog kluba". I okončan je onako kako je i čitava karijera prošla - pobjednički.

Veliki udeo u tituli imao je i sam Kros. On je i bio asistent kod prvog gola Reala.

Četiri La lige, pet Ligi šampiona u dresu Reala (i jedna s Bajernom), zlato s prvenstva svijeta u Brazilu 2014. godine i još mnogo toga... 

Bolji kraj klupske karijere nije mogao da zamisli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.