LIGA PRVAKA

Milan pobijedio PSG i zakuhao stvari u grupi F, Zvezda ostala bez šansi za prolazak

Sjajni susreti viđeni su širom Evrope

Detalj sa utakmice Milan - PSG. AP

7.11.2023

U derbiju 4. kola Lige prvaka Milan je na krcatom San Siru pobijedio PSG rezultatom 2:1. 

Susret je opravdao sva očekivanja i fudbaleri oba kluba su dali sve od sebe kako bi priuštili spektakl kojem smo mogli svjedočiti. 

Akcija je počela vrlo rano. Parižani su došli do vodstva već u 9. minuti kada je Markinjos (Marquinhos) nakon jednog kornera loptu proslijedio glavom do Milana Škrinjara koji se najbolje snašao i pogodio za vodstvo "Svetaca". 

"Rosoneri" im nisu ostali dužni i vrlo brzo su uzvratili udarac i poravnali rezultat.

Olivije Žiru (Olivier Giroud) je šutirao, a Donaruma je odbranio, nakon čega je Rafael Leao vrlo atraktivno pogodio makazicama.  

Do kraja prvog poluvremena obje ekipe su imale po nekoliko prilika za pobjedu, ali naredni gol je viđen tek u drugom poluvremenu. 

Žiru se nije uspio upisati u prvih 45 minuta, ali je u drugom donio preokret Milanu, kada je poslije centaršuta Tea Hernandeza bio najviši u šesnaestercu PSG-a i pogodio za erupciju oduševljenja na San Siru.

Nakon drugog gola Milana, utakmica je u potpunosti usporila i nije viđeno previše prilika. 

I u trenucima kada je viđena neka prilika, ona se dešavala ispred gola PSG-a, koji je izgledao veoma loše u drugih 45 minuta. 

Ovom pobjedom Milan je zakuhao stvari u grupi F. Podsjetimo, Borusija je slavila protiv Njukasla i ona je sad prva sa 7 bodova, PSG ima šest, Milan pet i Njukasl četiri boda.

Dominacija Jorgandžija

Treba napomenuti i utakmicu između Atletiko Madrida i Seltika na stadionu Vanda Metropolitano. Jorgandžije su pobijedile 6:0.

Za Njih su strijelci bili Antoan Griezman (Antoine Griezmann) u 6. i 60. minuti, a dvostruki strijelac je bio i Alvaro Morata (45+2' i 76'), a njegov drugi gol je bio prava ljepotica. Osim njih upisali su se u strijelce Samuel Lino i Saul. 

Zvezda ispala

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na stadionu Rajko Mitić od RB Lajpciga rezultatom 1:2.

Njemačka ekipa je povela u 8. minuti preko Ćavija Simonsa (Xavi Simmons), a Loi Openda (Lois) je poduplao prednost u 77. minuti. 

Benjamin Henriks (Henrichs) je autogolom vratio nadu Zvezdi, ali je na tome sve ostalo. 

Ovim porazom Zvezda je ostala i bez matematičkih šansi za prolazak grupe, pošto Siti, koji je pobijedio Jang Bojse (3:0), ima 12, a RB Lajpcig 9 bodova.

Njima preostaje borba sa Jang Bojsima za prolazak u nokaut fazu Evropske lige, pošto oba kluba imaju po jedan osvojeni bod.

Rezultati ostalih utakmica:

Atletiko Madrid - Seltik 6:0 (Grizman 6', 60', Morata 45+2', 76', Lino 66', Saul 84')

Lacio - Fejenord 1:0 (Imobile 45+1')

Crvena zvezda - RB Lajpcig 1:2 (Henriks a.g 81' / Simons 8', Openda 77')

Mančester siti - Jang Bojs 3:0 (Haland 23', 51', Foden 45+1')

Porto - Antverp 2:0 (Evanilson 32', Pepe 90+1')

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.