DEFANZIVAC LEĆEA

Talenat iz Serije A koji je odbio BiH odlučio progovoriti: Nešto je više u pitanju

Bilo je to razočarenje. Nije bilo baš onako kako se razgovaralo prije mog izbora, ali ne želim da ulazim u dalje detalje, rekao je Smajlović

Smajlović: Razočaran odnosom Saveza u BiH. Aftonbladet

E. Ć.

11.10.2023

Mladi defanzivac italijanskog Lećea Zinedin Smajlović odlučio je promijeniti reprezentaciju i, umjesto za Bosnu i Hercegovinu, igrati za Švedsku.

Smajlović je bio na prethodnom okupljanju mlade bh. reprezentacije, ali je odlučio na promjenu nakon što nije dobio minutažu. U izjavi za švedske medije rekao je da se sve brzo desilo.

- Mnogo rada je ispred mene, ali ovo je samo početak. Sve se desilo veoma brzo, uvijek sam vjerovao u sebe da ću, kada mi se ukaže prilika, pokazati šta mogu - rekao je Smajlović.

Istakao da je razočaran odnosom Saveza prema njemu u septembarskom ciklusu kada nije dobio priliku u dva meča protiv Slovenije i Austrije.

- Bilo je to razočarenje. Nije bilo baš onako kako se razgovaralo prije mog izbora, ali ne želim da ulazim u dalje detalje. Svakako je nešto više u pitanju.

Teško je bilo prvobitno prihvatiti ponudu Bosne i Hercegovine jer osjećam mnogo toga i prema Švedskoj baš kao i prema BiH. Sada sam ovdje i to je to - poručio je Smajlović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.