NA METI KRITIKA

Skandali ne prestaju tresti prvaka svijeta: Selektor Španije uhvaćen kako za grudi hvata pomoćnicu

Incident se naslanja na njegovu prošlost zbog koje je reprezentacija bila u veoma lošem stanju

Vilda: Selektor ženske fudbalske reprezentacije Španije. AP

N. H.

22.8.2023

Uprkos osvajanju titule Svjetskog prvenstva, skandali u ženskoj fudbalskoj reprezentaciji Španije se nižu jedan za drugim.

Nakon što je predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubiales poljubio igračicu Jeni Hermoso, sada je na tapeti i Horhe Vilda (Jorge) zbog nesmotrenog poteza.

Nakon pogotka u finalu, 42-godišnji selektor je na nekoliko sekundi stavio ruku na grudi pomoćnice Montserat Tome (Montserrat), zbog čega je dobio mnogo kritika.

Incident se naslanja na njegovu prošlost zbog koje je reprezentacija bila u veoma lošem stanju. Prošle godine je 15 najboljih igračica bojkotovalo reprezentaciju zbog njegovih metoda.

Prema pisanju „The Athletica“, igračice koje su boravile zajedno nisu se mogle zaključati u svoje hotelske sobe i morale su čekati dok Vilda ne provjeri sobu. Kritikovane su i njegove metode treniranja.

Zvijezde španske reprezentacije su pozvale na otpuštanje i prijetile da više neće igrati. Uprkos tome, Savez je podržao Vildu, koji je na toj funkciji od 2015. godine. Održani su razgovori s najboljim igračicama, od kojih su se tri vratile u sastav.

- Mi smo reprezentacija, grupa, mi smo porodica - vikao je Vilda nakon osvojenog zlata, ne brinući za sve skandale i prethodne probleme u reprezentaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.