NOVO POJAČANJE

Nekadašnji reprezentativac Izraela potpisao za Borac

Roslan Barski je karijeru gradio u domovinim, a nosio je dres brojnih velikana

Barski: Novi član Borca. Borac Banja Luka

N. H.

4.7.2023

Fudbalski klub Borac je doveo još jedno pojačanje za narednu sezonu, a u pitanju je bivši, omladinskom reprezentativcu Izraela, Roslan Barski (Barsky).

Barski je 31-godišnji igrač sredine terena koji je karijeru gradio u domovini, a nosio je dres brojnih velikana, poput Makabija iz Tel Aviva, te Hapoela iz Jerusalema i Haife.

Izraelac ne krije radost o novom izazovu u karijeri.

- Sviđala mi se ideja da se okušam van Izraela, a čelnici Borca su mi predstavili ambiciozan projekat koji mi se odmah dopao. Znam da klub juri trofeje, te da je liga veoma interesantna, tako da je ovo pravi izazov za mene.

Nadam se da će saradnja biti uspješna i da ću svojim igrama „kupiti“ navijače i da cu ostaviti dobar trag u Borcu. Ime kluba mi se posebno sviđa i odmah znam šta se od mene očekuje na terenu - rekao je Barski. 

Predsjednik Borca Milan Tegeltija nije krio zadovoljstvo zbog dolaska izraelskog fudbalera.

- Roslan je dugo na našem skeneru i drago mi je što je odlučio doći u naš klub. Mislim da će biti veliko pojačanje, ali teren će, kao i uvijek, biti jedini kriterij. 

Na njemu je da se dokaže i nametne stručnom štabu i uvjeren sam da će vrlo brzo pokazati sav svoj kvalitet - rekao je Tegeltija.

Posljednji klub prije dolaska u Banja Luku bio je Hapoel Hadera. On je u protekloj sezoni nastupio na 16 utakmica i upisao je 1 asistenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.