VAŽAN OBJEKAT

Magoda i Efendić postigli načelni dogovor: Izgradnja nacionalnog stadiona u Općini Novi Grad

Općina Novi Grad Sarajevo već je izdala urbanističku saglasnost za izgradnju stadiona IV kategorije kapaciteta 32 000 gledalaca na lokalitetu Rajlovca

Efendić i Magoda održali sastanak. Facebook

E. Ć.

8.5.2023

Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Kenan Magoda sastao se s načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem, a tema sastanka bila je izgradnja nacionalnog stadiona.

- Općina Novi Grad Sarajevo već je izdala urbanističku saglasnost za izgradnju stadiona IV kategorije kapaciteta 32 000 gledalaca na lokalitetu Rajlovca. Većina zemljišta potreenog za izgradnju je u već državnom vlasništvu.

Danas je postignut načelni dogovor da općina u saradnji sa Vladom KS do kraja ove godine osigura sredstva za potpuno rješavanje imovinsko pravnih odnosa i izradu glavnog projekta. 

Nakon toga u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH i ostalim nivoima vlasti radilo bi se na zatvaranju finansijske konstrukcije izgradnje jednog od najvažnijih objekata u Bosni i Hercegovini - Nacionalnog stadiona - poručio je Efendić.

Podsjećamo, Magoda se prošlog mjeseca sastao i sa našelnikom Općine Centar Srđanom Mandiće. Tada je rekao da je opredjeljenje Ministarstva kulture i sporta KS da za taj projekt potencijalno bude odabran lokalitet stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.