REAGOVANJE

Srđan Mandić demantovao Ajlu Alimanović: U ovoj godini za omladinski pogon FK Sarajevo planirano je 200 hiljada KM

Vezano za navod direktorice FK Sarajevo kako Općina Centar sa 0 KM pomaže ovaj klub, dužan sam reći da to nije istina: U ovoj godini za omladinski pogon FK Sarajevo planirano je 200 hiljada KM, rekao je Mandić

Srđan Mandić. Općina Centar

Piše: G. Š.

31.12.2022

Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić demantovao je tvrdnje direktorice FK Sarajevo Ajle Alimanović "da Opština Centar sa 0 KM pomaže ovaj klub s Koševa".


To nije istina

- Vezano za navod direktorice FK Sarajevo kako Općina Centar sa 0 KM pomaže ovaj klub, dužan sam reći da to nije istina: U ovoj godini za omladinski pogon FK Sarajevo planirano je 200 hiljada KM. Polovina tog iznosa je uplaćena, a ostatak je iz tehničkih razloga prenesen u budžet za slijedeću godinu. Takođe, imamo dogovor sa opštinskim vijećem da će u rebalansu budžeta za 2023. biti izdvojeno dodatnih 100.000 KM - napisao je Mandić na svom Facebook profilu.

Na insistiranje FK Sarajevo, Mandić podsjeća da je Općina prihvatila aranžman sa Nogometnim savezom BiH i krenulo sa sa rekonstrukcijom travnjaka na Koševu za koju će biti izdvojeno ugovorenih 550.000 KM, uz značajne dodatne prateće troškove.


Ugovor o dugoročnom najmu stadiona

- Nije korektno reći da to nije pomoć klubu jer će, zahvaljujući ovoj investiciji, FK Sarajevo imati optimalne uslove za igru i organizaciju evropskih utakmica. Ugovor o dugoročnom najmu stadiona koji smo potpisali u aprilu prošle godine rađen je u skladu sa zahtjevima FK Sarajevo, nakon višemjesečnih pregovora, i nije korektno sada ga nazivati štetnim po klub. Očekujemo zvanično, pismeno izjašnjenje o daljoj sudbini tog ugovora. Stadion Koševo je bio i ostaće dom FK Sarajevo, a Općina Centar će i dalje biti pouzdan partner FK Sarajevo. Idemo dalje - zaključio je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.