USKORO VELIKO SPREMANJE

Hoće li Hadžibegić vratiti Mirvića na pravi put!?

Polako, ne treba nikakve odluke donositi vruće glave, rekao je nekadašnji as bordo kluba za “Avaz”

Sušić, Mirvić i Hadžibegić. Društvene mreže

Piše: G. Š.

22.10.2022

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Faruk Hadžibegić (65) blizu je povratka u FK Sarajevo, saznaje “Dnevni avaz”.


Velike promjene

Tragom te informacije kontaktirali smo nekadašnjeg asa i bivšeg predsjednika Skupštine kluba s Koševa, kojeg smo dobili na njegovoj pariškoj adresi.

- Polako, ne treba nikakve odluke donositi vruće glave, rekao je Hadžibegić za “Dnevni avaz”, te dodao:

- Kao navijač FK Sarajevo, ni ja nisam zadovoljan rezultatima. Apsolutno razumijem nezadovoljstvo navijača, jer se naš klub nalazi u donjem dijelu tabele. No, zamolio bih sve navijače bordo tima da se još malo strpe, do finiša prvog dijela sezone. Naš tim do tada treba pokušati osvojiti što više bodova, a onda u pauzi vidjeti šta i kako dalje.

Hadžibegić nije želio odgovarati na konkretna pitanja, ali kako saznajemo u sarajevskoj Titovoj 38b, navodno je u stalnom kontaktu s predsjednikom Upravnog odbora FK Sarajevo Ismirom Mirvićem, a konačan dogovor može se očekivati u narednim danima.

Nekadašnji selektor naše i crnogorske reprezentacije, te trener niza francuskih i turskih klubova, koji je radio i u Španiji, i Alžiru, nakon završetka prvog dijela sezone trebao biti imenovan za direktora bh. velikana s Koševa, gdje će biti zadužen za funkcionisanje svih segmenata kluba – od sportskog dijela, do ekonomije.

Fudbalski pedigre

U svakom slučaju, aktuelnoj koševskoj vladi trebaju fudbalski radnici koji imaju i igrački pedigre, kako bi se FK Sarajevo vratio na pravi put, a o Hadžibegićevoj privrženosti bordo klubu sve se zna.

Njegovim dolaskom sigurno bi se zaustavilo lutanje u sportskom dijelu, koje je itekako vidljivo u posljednje dvije sezone.

Novi trener

Planirano je da Hadžibegiću u sportskom dijelu pomaže nekadašnji as kluba s Koševa Slaviša Vukičević (60), s kojim je on u sezoni 1984/85 osvojio drugu titulu FK Sarajevo u bivšoj Jugoslaviji. S druge strane, kandidati za šefa stručnog štaba, koji bi bordo tim trebali voditi u drugom dijelu sezone, su Mirza Varešanović, Risto Vidaković, Husref Musemić, Meho Kodro...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.