LIGA NACIJA

Zašto kladionice večeras favorizuju Rumune, a na "Zmajeve"

Izabranici Ivajla Peteva (Ivaylo) - nakon pobjede nad Crnom Gorom i osvajanjem prvog mjesta, u posljednjem kolu gostju reprezentaciji Rumunije koja je trenutno posljednja na tabeli, ali još ima šansi da izbori opstanak u B diviziji

Naš državni tim sinoć na treningu u Bukureštu. NSBiH

Piše: G. Š.

26.9.2022

Naša fudbalska reprezentacija večeras (20.45 sati - BHT1) u Bukureštu igra posljednju utakmicu ovogodišnje Lige nacija.


BiH i Rumunija su do sada odigrali šest mečeva

Izabranici Ivajla Peteva (Ivaylo) -  nakon pobjede nad Crnom Gorom i osvajanjem prvog mjesta, u posljednjem kolu gostju reprezentaciji Rumunije koja je trenutno posljednja na tabeli, ali još ima šansi da izbori opstanak u B diviziji. Za to im je potrebna pobjeda nad Zmajevima, te remi ili poraz Finaca sa Crnom Gorom.

Naša reprezentacija je najavila da će igrati na pobjedu. Selektor i igrači žele Ligu nacija završiti bez poraza, ali je za očekivati da će selektor Petev izmiješati sastav, kao što je i najavio sinoć u Bukureštu.

Prvi duel BiH i Rumunije u Ligi nacija ove sezone odigran je u junu 2022. godine, a BiH je slavila pogotkom Smaila Prevljaka koji će večeras vjerovatno igrati od prve minute.

Inače, BiH i Rumunija su do sada odigrali šest mečeva. Tri puta su slavili Rumuni, dva puta naš tim, a jednom je bilo neriješeno.

Rumuni favoriti

Kladionice domaćinu daju blagu prednost. Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.10. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.