ENGLESKA

Čelzi uručio otkaz direktoru zbog "neprikladnih poruka"

Vilobi otpušten manje od mjesec dana nakon što je dobio posao

Vilobi je počeo raditi u Čelziju početkom ovog mjeseca nakon što je klub preuzela investicijska grupa koju predvode Tod Boli. AGENCIJE

A. V.

21.9.2022

Engleski premijerligaš Čelzi uručio je otkaz komercijalnom direktoru Dejmijenu Vilobiju (Damian Willoughby) zbog slanja "neprikladnih poruka".

"Plavci" su otpustili svog komercijalnog direktora manje od mjesec dana nakon što je dobio posao na Stamford Bridžu.

Vilobi je počeo raditi u Čelziju početkom ovog mjeseca nakon što je klub preuzela investicijska grupa koju predvode Tod Boli (Todd Boehly) i Clearlake Capital.

- Dokazi o neprimjerenim porukama koje je Vilobi poslao prije imenovanja u Čelzi, nedavno su dostavljeni klubu i istraženi od strane kluba - rekao je glasnogovornik kluba Reutersu.

- Iako su poruke poslane prije njegovog zaposlenja u klubu, takvo ponašanje je u apsolutnoj suprotnosti s radnim okruženjem i korporativnom kulturom koju je uspostavilo novo vlasništvo kluba - dodao je.

Telegraph je izvijestio da je Vilobi slao neprimjerene poruke finansijskoj agentici Katalini Kim (Catalina) koja se nakon uznemiravanja žalila predsjedniku "Plavaca" Tomu Gliku (Glick).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.