FK SARAJEVO

Feđa Dudić nakon generalne probe: Trudit ćemo se da u svakoj utakmici zadovoljimo naše navijače

Mislim da smo pokazali ozbiljnost tako što smo profesionalno igrali do zadnje minute

Dudić (desno): Želim našim ekipama da ostvare što bolje plasmane u Evropi. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

11.7.2022

Sarajevo je u generalnoj probi odigranoj na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ deklasiralo (6:0) GOŠK iz Gabele.


Podrška navijača

- Mislim da smo pokazali ozbiljnost tako što smo profesionalno igrali do zadnje minute, rekao je šef stručnog štaba kluba s Koševa Feđa Dudić i dodao:

- Htjeli smo da ispoštujemo i sebe, a i protivnika. Čestitam GOŠK-u što je prije svega došao. Odradili su samo pet-šest treninga i pristali su da igraju utakmicu. U prvom poluvrijeme su dobro stajali u bloku...

Prvi koševski strateg smatra da će bordo tim imati dosta ovakvih utakmica u prvenstvu.

- Sigurno da će doći protivnik da se brani i onda ćemo morati potražiti još malo bolja rješenja. Analizirat ćemo prvo poluvrijeme, sigurno da je moglo biti bolje. Nastavak je bio dobar, vidi se da smo mi u puno boljoj fizičkoj spremi nego protivnik tako da na kraju rezultat malo i previsok. Što se tiče GOŠK-a, želim im sreću sljedeće sezone u borbi za Premijer ligu i nadam se da će se vratiti. Sigurno da je to klub koji ima dobre standarde.

Potom se zahvalio navijačima što su došli u velikom broju.

- Lijepo je vidjeti na jednoj prijateljskoj utakmici, iako je praznik - Bajram, drugi dan, da je došlo onoliko navijača. Nadam se da su zadovoljni otišli sa stadiona. Trudit ćemo se da ih svaku utakmicu zadovoljimo. U svlačionici sam Dala (Varešanović - op. a.) podsjetio da je dobio aplauz kad je oduzeo loptu. Znači izgubio je loptu, nebitno, a onda je ustao oduzeo loptu i tad je dobio najveći aplauz na utakmici. Prepoznaju to navijači, ako budemo ovako borbeni i ponašali se kako u nedjelju, neće sigurno biti problema – rekao je Dudić”


Novi plan

Kada je u pitanju početak sezone i utakmica protiv Tuzla Citya, koja je tražila odgodu utakmice zbog kvalifikacija za Konferencijsku ligu, trener Sarajeva je naglasio:

- Pauza je bila najkraća. Mi smo imali planirano pet sedmica rada, napravili plan i program... A sad dolazimo u situaciju da imamo definitivno odgođenu jednu utakmicu. Najavljeno je da će se odgoditi i druga utakmica, što nije uredu. Moramo sada praviti novi plan. Bože moj, zasmeta mi to kad znam - prošle godine dok sam radio u Veležu, jednu smo utakmicu odgodili, a igrali smo šest evropskih. Onda je bilo priče ‘ne znam zašto se odgađaju utakmice, može se igrati svaka tri dana’, a sada se u 1. kolu odgađaju utakmice. Treba pričati isto i kad je slučaj u tvom i u protivničkom timu. Tako je kako je, mi ćemo se prilagoditi. Već smo napravili novi plan i program... Morali smo se prilagoditi, ali Bože moj, tako je... Želim našim ekipama da ostvare što bolje plasmane, da nam donesu što bolji koeficijent i ako Bog da kad iduće sezone Sarajevu bude predstavljalo BiH u Evropi, bit će i nama lakše – optimista je Dudić.


U bordo timu sa optimizmom očekuju start sezone. FK Sarajevo

Snaći ćemo se

Dudić je podsjetio na prošlogodišnji nastup Veleža u Evropi.

- Prošle godine prošli smo AEK, što je bio najveći poslijeratni uspjeh u BiH, pa smo za tri dana išli igrati u Bijeljinu. Odemo u Boras, pa za dva dana dođe Rudar Prijedor i dobije nas 0:2. Tako je kako je, Izvršni odbor NSBiH je donio odluku da klubovi mogu odgoditi utakmice... Nemam ja tu šta ni dodati ni oduzeti. Za nas što ne igramo Evropu, naravno da remeti plan, ali snaći ćemo se, dodao je Dudić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.