U-17

Selektor Ilija Lucić uoči Evropskog prvenstva: Djevojke su veoma uzbuđene i jedva čekaju da izađu na teren

U 14 sati u Trening centru NSBiH u Zenici će se sastati Danska i Njemačka, dok je meč BiH – Nizozemska zakazan za 20 sati na Grbavici

Lucić očekuje dobre igre svog tima. FSBIH

M. K.

2.5.2022

Evropsko prvenstvo za kadetkinje (U-17), koje se održava u našoj zemlji, počinje sutra i trajat će do 15. maja.

U grupi A su Bosna i Hercegovina, Njemačka, Danska i Nizozemska, a u grupi B su reprezentacije Francuske, Španije, Norveške i Finske. Susreti će se igrati u Sarajevu (Grbavica), Zenici (Trening centar NSBiH), Širokom Brijegu (Pecara) i Mostaru (Pod Bijelim brijegom).

U 14 sati u Trening centru NSBiH u Zenici će se sastati Danska i Njemačka, dok je meč BiH – Nizozemska zakazan za 20 sati na Grbavici, prenosi SCSport.

- Prije tri godine kad smo saznali da ćemo biti domaćini Eura, ta informacija nas je iznenadila i obradovala. Željeli smo, poput naše muške kadetske reprezentacije koja je tri puta bila na Evropskom prvenstvu, da i mi napravimo takav uspjeh. Želja nam se ostvarila kroz ovo domaćinstvo i nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Mnogo truda je uloženo u organizaciju ovog svega. Djevojke su također uzbuđene i sa nestrpljenjem iščekuju da istrče na teren. Sastajali smo se ranije sa Njemačkom i Danskom, protiv Nizozemske nemamo to iskustvo, te smo se u pripremama na njih najviše fokusirali. Naravno, i zbog toga što s njima igramo prvi meč. Sve tri ekipe su jake, ali smatram da će Njemačka da bude najteži protivnik, rekao je selektor BiH Ilija Lucić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.