TROFEJNI BH. STRUČNJAK

Amar Osim za "Avaz": Da je ovaj sistem bio lani, Sarajevo bi igralo grupnu fazu

Kratko prokomentarisao plasman estonskog i gibraltarskog predstavnika u Konferencijsku ligu

Osim: Odmara od aprila. AVAZ

Piše: E. Ćosić

27.8.2021

Najtrofejniji bosanskohercegovački stručnjak Amar Osim trenutno odmara od trenerskog posla. Osim je od aprila ove godine bez angažmana, nakon što je napustio klupu FK Željezničar.

Prati dešavanja, kako na evropskoj, tako i na lokalnoj sceni. Prije dva dana je viđen na stadionu u Trebinju, gdje su Leotar i Posušje (2:2) odigrali susret 6. kola Premijer lige BiH. 

Inače, sinoćnjim plasmanom Flore i Linkolna, lista zemalja koje nikada nisu imale predstavnika u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja postajala je kraća za Estoniju i Gibraltar.

Naš stručnjak je kratko prokomentarisao situaciju:

- To je zato što se sistem takmičenja promijenio i što su uveli treće takmičenje. Nijedna od ovih ekipa ne bi igrala grupnu fazu da je prošlogodišnji sistem. A da je ovaj sistem bio lani, Sarajevo bi igralo grupnu fazu, glasila je kratka poruka Amara Osima.

Podsjećamo, Sarajevo je prošle godine zaustavljeno u plej-ofu Evropa lige. Slavni Seltik je slavio sa 1:0 na Bilinom Polju u Zenici. Bosna i Hercegovina je inače jedna od deset zemalja koje još uvijek nisu imale predstavnika u evropskim takmičenjima. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.