NOGOMET

Uprava Bajerna pod žestokim kritikama: Nije normalno to što rade Kovaču

Njemački mediji poteze čelnika smatraju nekorektnim

Kovač: Osvojio naslov prvaka Bundeslige. AFP

tportal.hr

20.5.2019

Iako je osvojio naslov prvaka Bundeslige, još nema službene potvrde kako će Niko Kovač i sljedeće sezone voditi ekipu Bajerna, što mnogi njemački mediji, uključujući i ugledni "Bild", smatraju nekorektnim prema hrvatskom stručnjaku.

Nakon osvajanja svoje prve titule na čelu bavarskog velikana, Kovač napokon dobiva podršku njemačkih medija koji su se sada okrenuli kontra uprave Bajerna, jer hrvatskom stručnjaku nije javno potvrđen nastavak saradnje, iako je zadržao Bavarce na samom vrhu u Njemačkoj.

- Vjerujem kako ću i iduće sezone voditi Bajern. Uvjeren sam da ću nastaviti, imam informacije iz prve ruke, ne iz druge - izjavio je Niko Kovač u subotu nakon slavlja, no svejedno kruže glasine kako predsjednik Uli Henes (Ulli Hoeness), zajedno sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, još nije donio konačnu odluku te bi finale Kupa sljedećeg vikenda protiv Lajpciga u slučaju poraza ponovo moglo zakomplicirati situaciju.

Takvo odnošenje prema treneru nije u stilu Bajerna, piše ugledni dnevnik "Bild". 

Očekuje se da bi predsjednik i njegovi saradnici ipak trebali tokom sljedeće sedmice dati podršku Kovaču prije obračuna s Lajpcigom, a ako se to ne dogodi, onda je to dokaz da zaista ozbiljno razmišljaju o smjeni, bez obzira na očuvanje statusa najboljeg nogometnog kluba u Njemačkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.