NOGOMET

Kovač: Situacija u Bajernu je drugačija nego kod ostalih

Hrvatski stručnjak doveo minhenski klub nadomak dva trofeja

Kovač: Iduće sezone će biti drugačije. Arhiv

Index

25.4.2019

Niki Kovaču malo nedostaje za duplu krunu u Njemačkoj. Sinoć je u Bremenu izborio finale kupa s Lajpcigom, svoje treće uzastopno, a u Bundesligi četiri kola prije kraja Bajern bježi Borusiji Dortmund za bod.

Tokom sezone je više puta njegova trenerska kvaliteta dovođena u pitanje, smjenjivali su ga gotovo svi, a on je šutke to podnosio i doveo klub nadomak dva trofeja. Sada mu podrška raste, posebno od čelnika kluba. 

- Kad trener u prvoj sezoni u Bajernu ostvari plasman u finale Kupa i drži prvo mjesto na tabeli četiri kola prije kraja sezone, onda je to znak da je napravio dobar posao -  smatra Uli Henes (Hoeness).

To bi konkretno trebalo značiti da bivši hrvatski selektor ostaje na klupi bavarskog giganta. 

- Nismo pojačali ekipu. Hasan Salihamidžić je tu godinu i po, ja nešto manje od godine. Koliko je Bajern potrošio novca ove sezone? Samo deset miliona eura na Dejvisa (Daviesa). Budite fer i gledajte analitički. Zašto nisam tražio pojačanja? Situacija u našem klubu je drugačija nego kod ostalih. Uli Henes je rekao da imamo velike igrače kojima je klub zahvalan. Zato nisam imao velike zahtjeve. Iduće sezone će biti drugačije  - jasan je Niko u intervjuu za Bild.

Bajern je već osigurao transfere dvojice standardnih francuskih defenzivaca, Benžamina Pavara (Benjamin Pavard) iz Štutgarta te Lukasa Hernandeza (Lucas) iz Atletiko Madrida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.