SARAJEVO

Trijumf u derbiju vrijedi dvostruko

Piše: G. Š.

1.11.2018

Sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić ističe da neplanirani poraz u Gabeli (1:0) nije narušio pozitivne vibracije u i oko kluba s Koševa.

Maksimalno spremni

- Vječiti derbi dočekujemo u dobrom raspoloženju - tvrdi Hadžić te dodaje:

- Nismo očekivali kiks u Gabeli, jer smo imali sjajan niz, ali šta je, tu je. To je fudbal. Bože moj, idemo dalje. Pred nama je vječiti derbi, atmosfera u i oko kluba nije narušena. Još smo prvi i odlučujemo sami o sebi. Duga je sezona, svi klubovi iz vrha tabele imat će još pobjeda, ali i poraza.

Za 117. vječiti derbi bordo tim priprema se u Trening-kampu u Butmiru.

- Ništa ne mijenjamo u protokolu priprema. Svakog dana treniramo u Butmiru, gdje imamo optimalne uvjete, a kao i pred svaki drugi meč, karantin ćemo imati i uoči vječitog derbija. Svi su igrači spremni za utakmicu, što je i najvažnije. Niko nije ni povrijeđen ni “kartoniran” – prenosi sportski direktor lidera s Koševa.

Hadžić ističe da je vječiti derbi, kako kaže, naša najveća utakmica.

- Uvijek je teška, tu nikad ne odlučuje mjesto na tabeli. Mi ćemo biti maksimalno spremni.

Dva konkurenta

Na konstataciju da bordo tim ima lijepu priliku da se pobjedom odlijepi jednom od preostala dva kandidata za titulu, sportski direktor bordo tima dodaje:

- Sigurno... Trijumf u vječitom derbiju svakako vrijedi dvostruko - tvrdi Hadžić.

Počela prodaja ulaznica

U novootvorenom “Bordo fan shopu”, te nekoliko punktova u našem glavnom gradu, počela je prodaja ulaznica za predstojeći, 117. vječiti derbi, koji je na programu u subotu (17 sati).

Cijene ulaznica za članove kluba su: Zapadna tribinu 10 KM (12 KM – za navijaće koji nisu članovi), istočna 8 KM (10 KM), sjeverna “Vedran Puljić” 5 KM (10 KM), južna 10 KM. Također, ulaznice za dio Zapada (jugozapad), gdje će biti smješteni navijači Željezničara koštaju 12 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.