ABA LIGA

Crvena zvezda u Stožicama traži prolaz u sedmo uzastopno finale

Košarkaši Crvene zvezde će danas od 18.30 sati u Ljubljani pokušati da izbjegnu povratak serije u Beograd, izbore osmo finale ABA lige (sedmo uzastopno) i upišu sedmu vezanu pobjedu protiv Cedevite Olimpije

Nikola Kalinić i Edo Murić. Foto: Starsport

Piše: G. Š.

16.5.2022

Košarkaši Crvene zvezde u Ljubljani imaju priliku da završe polufinalnu seriju. S druge strane, Partizan nije uspio da matira Budućnost u Podgorici, Vladimir Micov je trojkom u posljednjim trenucima izborio majstoricu...


Osmo finale

Košarkaši Crvene zvezde će danas od 18.30 sati u Ljubljani pokušati da izbjegnu povratak serije u Beograd, izbore osmo finale ABA lige (sedmo uzastopno) i upišu sedmu vezanu pobjedu protiv Cedevite Olimpije.

Interesantno je da je od spajanja Cedevite i Olimpije tim iz glavnog grada Slovenije samo u prvom okršaju dobio crveno-bijele. Uslijedila je serija trijumfa srbijanskog šampiona, koja se nastavila i ove sezone. Poslije ubjedljivog trijumfa krajem prošle godine (79:64), puleni Dejana Radonjića su u posljednjim sekundama srušili ekipu Jurice Golemca u januaru tekuće godine (83:82), a prije samo nekoliko dana su ponovo ubjedljivo slavili na startu polufinalne serije (93:82).

Iako se Radonjić pribojavao kako će njegova ekipa izgledati poslije duže pauze, manje-više je sve funkcionisalo kako treba. Jasno da je da postoji prostora za napredak u odbrani, ali i da će Zvezda na svim, pa i na tom polju, rasti iz meča u meč. Bitno da je kompletan tim na okupu, da je MVP Jadranske lige Nikola Kalinić nastavio sa sjajnim partijama (17 poena i 6 skokova, indeks 20), ali i da su u bitnom trenutku zablistali Nikola Ivanović (16 poena, indeks 22) i Luka Mitrović koji je još jednom pokazao da je najbolji kad je najpotrebnije (21 poen i sedam skokova, indeks 28).


Tri pobjede

No, da je jednog rivala teško savladati četiri puta u toku jedne sezone vidjelo se na primeru Partizana koji je poslije tri vezana trijumfa pao u Morači, a svjestan je i trener crveno-bijelih da je pred njegovom ekipom veliki izazov.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2,55. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.