ŽELJA TINJALA

Pobjednici "Nikad nije kasno" život se okrenuo preko noći: Povukla se u jeku najveće popularnosti, pa doživjela trijumf

Svojim stavom dajem primjer da nikad ne treba odustajali i stvarno nikad nije kasno, rekla je Ružica Čavić

Ružica Čavić. Instagram

N. Aj.

24.6.2024

Ružica Čavić je pobjedu u takmičenju "Nikad nije kasno".

Ona je od stručnog žirija dobila 188 glasova.

Za Grand je rekla da je vrlo sretna ubog uspjeha koji je ostvarila.

- U meni su prepoznali tu želju koja je tinjala negdje u meni da ja nastavim dalje i smatram da je ova nagrada podrška i podstrek. Svi takmičari su zaslužili prvu nagradu, ali pravila su ta neka i pristali smo da igramo tu igru, sigurna sam da ću nositi teret ove nagrade, nisam amater. Svojim stavom dajem primjer da nikad ne treba odustajali i stvarno nikad nije kasno - rekla je Čavić.

Dodala je da je osluškivala publika te da je shvatila da je na strani ljudi koji se još nisu ostvarili.

- Ja sam došla na Žikin poziv, ali možda bih samo nastupala u revijalnom dijelu. Ja imam svoju grupu, zovemo se "Moje tri" - rekla je.

Inače, Ružica iza sebe ima uspješnu karijeru koju je prekinula kada se 2005. godine povukla iz javnosti, a o njenom životu malo se znalo sve dok se prije devet mjeseci nije pojavila kod Žike Jakšića u emisiji.

Karijeru je započela u bendu "Nemoguće vruće", nakon čega je njen muzički put krenuo uzlaznom putanjom.

Učestvovala je na mnogim festivalima i osvajala nagrade, a među brojnim pjesmama najdraži joj je duet sa Željkom Samardžićem "Nikad ne reci uskoro" kao i pjesma "Sve ja to poštujem" koja je bila veliki hit.

Ipak, 2006. godine povukla se sa javne scene u jeku popularnosti i udala se za kolegu, muzičara Nenada Tomićevića i odlučila da se posveti porodici.

– Meni je bilo broj jedan da se ostvarim kao majka, i pošto smo sina dugo godina čekali, onda smo povukli ručnu i sve stavili sa strane dok nismo oformili porodicu. Evo, sad kada je stao na noge i smatram da je već odrastao čovjek, sad mogu da nastavim dalje - rekla je Ružica u razgovoru za Grand.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.