NOVI PROBLEMI

Bivša pomoćnica tužila Kanjea Vesta: Tvrdi da joj je slao eksplicitne poruke

Piskiota je prije saradnje s Vestom zarađivala oko milion dolara godišnje preko OnlyFans

Instagram

L. S. R.

4.6.2024

Dva mjeseca nakon što je bivši zaposlenik optužio repera Kanjea Vesta (Kanye West) za diskriminaciju i uznemiravanje, bivša asistentica Loren Piskiota (Lauren Pisciotta) tužila ga je za seksualno uznemiravanje i nezakonit otkaz.

Bio "svjestan" njene" snažne prisutnosti na društvenim mrežama

Ona je s Vestom  počela raditi 2021., odnosno na početku njegove modne linije Yeezy, a prema Page Sixu, ponuđeno joj je milion dolara za posao. Jedini uvjet bio je da bude dostupna reperu 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, što je ona i prihvatila.

Prema tužbi, Kanye West bio je "svjestan" njene" snažne prisutnosti na društvenim mrežama, koja se sastojala od Instagrama i OnlyFansa".

Piskiota je prije saradnje s Vestom zarađivala oko milion dolara godišnje preko OnlyFansa, no reper je tražio da izbriše svoj račun na platformi, što je i učinila 2022.

Vest joj je zauzvrat podigao plaću na dva miliona dolara godišnje, a ubrzo joj je navodno počeo slati vulgarne poruke. 

U porukama iznosio eksplicitne seksualne želje

Navodno u porukama iznosio eksplicitne seksualne želje te slao fotografije i snimke sebe u seksualnim odnosima s drugim ženama, a Piskiota je navodno dobila i intimne fotografije "sadašnjih i bivših" zaposlenika Yeezyja. U tužbi tvrdi i da se Vest samozadovoljavao tokom njihovih telefonskih razgovora te ističe da  je muzičar uvijek ispitivao čuje li što radi.

Iako je u septembru 2022. godine postala "upraviteljica osoblja" u Yeezyju, dva mjeseca kasnije otkazan joj je ugovor i ponuđeno joj je tri miliona dolara, što je ona i prihvatila. Međutim, navodno joj nikad nisu isplatili taj iznos, što je još jedan dio tužbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.