UBISTVO BEZ SUĐENJA

Snimljen novi dokumentarac s ekskluzivnim materijalima o ubistvu Džona Lenona

Serija također uključuje ekskluzivne intervjue s očevicima koji govore prvi put zajedno s nekim od Lenonovih najbližih prijatelja

Džon Lenon. Facebook

L. S. R.

27.10.2023

Očevici ubistva  Džona Lenona (John Lennon) prvi će put progovoriti u novom dokumentarnom serijalu o napadu na zvijezdu "Beatlesa".

Dosad neviđene fotografije s mjesta zločina

 Trodijelna Apple TV+ serija "John Lennon: Ubistvo bez suđenja" sadržavat će ekskluzivne intervjue očevidaca i dosad neviđene fotografije s mjesta zločina.

Serija, u kojoj je narator glumac Kifer Saterlend (Kiefer Sutherland), također će se osvrnuti na osudu njegovog ubive Marka Dejvida Čepmena (David Chapman).

Apple je opisao seriju kao "najtemeljitije istraživanje ubistva Lenona 1980. ispred svoje zgrade u Njujorku 8. decembra 1980.

Produkciji su odobreni brojni zahtjevi za pristup informacijama temeljem Zakona o slobodi informacija od policije grada Njujorka, Odbora za uvjetni otpust i ureda okružnog tužitelja.

Psihijatri, detektivi, tužitelji

Serija također uključuje ekskluzivne intervjue s očevicima koji govore prvi put zajedno s nekim od Lenonovih najbližih prijatelja, kao i intervjue s Čepmenovim (Chapman) braniteljima, psihijatrima, detektivima i tužiteljima.

Seriju režiraju Nik Holt (Nick) i Rob Koldstrim (Coldstream).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.