INTERVJU

Naziv nove Isakove pjesme govori puno o njegovoj ljubavi: Svakoj sam po nešto dao

Dobra je pjesmica, lagana je, lijepa, lako je da se čovjek unese u nju, ja sam se bar unio, rekao je

INSTAGRAM @isakciksy

S. S.

22.4.2023

Tokom takmičenja u "Zvezdama Granda" Isak Šabanović pokazao se kao fantastičan vokal, a njegov talenat nagrađen je visokim drugim mjestom u spektakularnom finalu. Međutim, čini se da se takmičarskog duha Šabanović malo zaželio te je riješio da učestvuje na muzičkom festivalu Beogradsko proljeće.

- Spreman sam, ali iskren da budem imam malo tremu. Rekli su mi skoro "Žalio si se da si izgubio zdravlje tokom takmičenja, a sada ideš opet!“ Ali, sada ne idem da se takmičim već jer sam čuo da se održava u MTS Dvorani i želim da osjetim tu moć makar na ovaj način" priznao je Isak za Grand.

O festivalima

Mnogi pjevači tvrde da su im festivali omiljena dešavanja zbog druženja sa kolegama, a sa time se, bez ikakve sujete slaže i mlada zvijezda Granda.

- Nisam čuo kolege i lakše mi je što nisam čuo, mada ne dolaziš tu da slušaš njih kao konkurenciju već da slušaš ljude koje voliš da slušaš i u privatnom životu. Idem radi druženja, ti ljudi me čine tako skromnim - objasnio je Šabanović ne krijući da dodatni pritisak, ali i odgovornost ima zbog orkestra koji će ga uživo pratiti.

Kaže da je to dodatni strah, ali da mu je pjesma lijepa.

- Prava je festivalska, tražio sam da bude malo saksofon. Hoću da uživam i da vidite šta umijem. Ko god da je čuo pjesmu kaže „Pa dobro ne režiš na ovu pjesmu“. Šlager - našalio se Isak.

Moćno značenje

Numera koju će predstaviti publici nosi moćno značenje, a na pitanje novinara da li su posvećeni bivšoj ljubavi Isak je sa osmijehom poručio:

- Dobra je pjesmica, lagana je, lijepa. Lako je da se čovjek unese u nju, ja sam se bar unio. „Svakoj sam po nešto dao“, tako se zove pjesma. Nije pjesma za mene napisana, ali sviđala mi se i izabrao sam je. Iskren da budem pogodila me je u nekim strofama, ali nije za bivše”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.