KO BI REKAO

Kejt Vinslet otkrila da je snimanje poljupca s Leonardom Dikapriom bilo noćna mora

Tokom snimanja scene lupila je koljenom o ogradu pa su se i ona i Dilaprio počeli smijati

Kejt Vinselt i Leonardo Dikaprio. Instagram

D. R.

15.6.2024

Kejt Vinslet (Kate Winslet) je tokom intervjua za Vanity Fair otkrila da snimanje jedne od najromantičnijih scena u Titaniku nije bilo ni približno romantično u stvarnosti.

Riječ je o sceni u kojoj Rouz (Rose) i Džek (Jack) zajedno stoje te gledaju zalazak sunca na horizontu. Mladi ljubavnici isprepletu svoje ruke i poljube se prvi put.

Iako je za mnoge ljubitelje romantičnih drama ovo jedan od najljepših trenutaka u povijesti filma, Vinslet je rekla da se Dikaprio (DiCaprio) nije mogao uozbiljiti tokom snimanja scene, a uz to su naišli na još neke prepreke.

- Snimanje te scene bilo je noćna mora jer se Leo nije mogao prestati smijati, pa smo morali ponoviti scenu četiri puta. Džim (Jim) je tražio vrlo specifično osvjetljenje za ovu scenu, a zalasci sunca su se stalno mijenjali tamo gdje smo bili - objasnila je Vinslet, prenosi Unilad.

Dodatnu prepreku predstavljala je činjenica da vizažisti nisu mogli doći do Vinslet i Dikaprija kako bi im popravljali šminku i frizuru tokom snimanja scene.

- To je bio djelić broda koji nije bio dio cijelog filmskog seta na kojem smo bili, već samo mali odsječeni dio. Da bismo došli do njega, morali smo se penjati ljestvama. Sjećam se da ekipa za šminku i frizuru nije mogla doći do nas - dodala je.

Nadalje, tokom snimanja scene lupila je koljenom o ogradu pa su se i ona i Dikaprio počeli smijati te su uništili šminku. Dikaprio je morao nositi puder i sprej za samotamnjenje kako bi izgledao preplanulo, a dio njegove šminke oslikao se na licu njegove kolegice nakon poljupca.

- To je bio takav nered, uopće nije bilo onako kako se činilo - izjavila je Vinslet.

No, unatoč svemu, zvijezda Titanika rekla je da je jako ponosna na tu scenu i na cijeli film općenito, jer je Titanic "film koji ne prestaje davati". 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.