BOSA TRČALA DUBROVNIKOM

Buran život bivše supruge Roda Stjuarta: Pjevaču slomila srce, a kasnije ostavljena pred oltarom

Upoznali su se u noćnom klubu u Los Anđelesu 1990., na vrhuncu njene manekenske karijere

Rejčel Hanter na vjenčanju sina Lijama. Matija Habljak/PIXSELL

D. R.

1.6.2024

Nakon vjenčanja Lijama Stjuarta (Liam Stewart) i Nikol  Artukovich (Nicole), pažnju je privukla njegova majka Rejčel Hanter (Rachel Hunter), bivša supruga Roda Stjuarta, koju su fotografi na tvrđavi Lovrjenac snimili kako pokisla i bosa trči uz stepenice. 

Ipak, mladoženjina majka nije skidala osmijeh s lica. Na prijemu dobrodošlice dan ranije bivši supružnici su se toplo pozdravili, iako je Rejčel slomila srce slavnom pjevaču.

Naime, Rejčel je bila druga supruga slavnog Roda Stjuarta. Njihova romansa počela je kad je Rejčel imala 21 godinu, a Stjuart 45. Upoznali su se u noćnom klubu u Los Anđelesu 1990., na vrhuncu njene manekenske karijere, u vrijeme kad je krasila brojne naslovnice svjetskih magazina.

Rod Stjuart i Rejčel Hanter. Instagram

Razlika u godinama nije im smetala te su se vjenčali 15. decembra 1990., pet mjeseci nakon upoznavanja. U braku su dobili kćerku i sina. Iako je Stjuart tvrdio da je "konačno pronašao ženu svog života" i da se više neće ženiti, i drugi njegov brak se raspao. Razlog tome leži, među ostalim, i u tome što se Rejčel osjećala kao da vodi drugi život.

- U devet godina koje smo proveli zajedno, nikad ništa nisam učinila za sebe. Da ste me tada pitali što mi se sviđa ili ne sviđa, ne bih vam znala reći. Nisam čak ni imala hobi... - ispričala je jednom Rejčel.

Rejčel Hanter na vjenčanju sina Lijama. Matija Habljak/PIXSELL

Razvod su finalizirali 2006. godine, a Rejčel je tom odlukom slomila srce slavnom Rodu. No, par je ostao u dobrim odnosima, a Stjuart bivšoj supruzi nikad nije zamjerao zbog njene odluke. 

- Imala je samo 21 godinu kad smo se vjenčali, a godinu dana kasnije postala je majka. Moja sestra mi je rekla da je premlada za mene, još dok smo hodali. I bila je u pravu... - rekao je jednom.

Rejčel je nakon braka sa Stjuartom još jednom skoro stala pred oltar, ali ju je njen tadašnji zaručnik, 13 godina mlađi hokejaš Jarret Stoll, ostavio samo dva mjeseca prije vjenčanja i to tako da je zvanicama poslao e-mail u kojem ih je obavijestio da se vjenčanje, zakazano za 14. avgusta, ipak neće održati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.